24H Series

24H Series: Herberth-Porsche leidt halverwege Hankook 24H Sebring

211121 24h Sebring Start
Start van de Hankook 24H Sebring op een na regen natte baan

Halverwege de 24 Uur van Sebring gaat de Hertberth Motorsport-Porsche met de gebroeders Robert en Alfred Renauer, Ralf Bohn en Daniel Allemann aan de leiding, maar het blijft een mooi gelijk opgaande strijd met de van pole gestarte Audi van Rutronik Racing by TECE, met rijders Michael Doppelmayr, Markus Winkelhock, Elia Erhart en Sven Herberger. Beide auto's rijden na twaalf uur racen nog in dezelfde ronde, nummer 299. Op drie ronden volgt de CP Racing-Mercedes met Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Creventic

De race startte op een natte baan, nadat er tijdens de startopstelling een onverwachte regenbui boven het circuit viel. De baan droogde echter al snel weer op en bij de eerste pitstops lieten de meeste teams al slicks monteren. In de Porsche 991-Cup-klasse heeft het Italiaanse Willi Motorsport by Ebimotors de leiding in handen, inmiddels met een voorsprong van zeven ronden op de RPM Racing-Porsche waar ook Patrick Huisman deel uitmaakt van de bezetting. De leidende GTX-auto is de Leipert-Lamborghini Trofeo, één plaats voor de Porsche 718 Cayman van Nolasport, die de leiding in de GT4-klasse in handen heeft.

211121 24H Sebring AC Motorsport Audi
De AC Motorsport-Audi met ondermeer Rik Breukers voert de TCR-klasse aan

In TCR leidt de Audi van het Belgische AC Motorsport met onder anderen Rik Breukers, met een ronde voorsprong op de nummer 1-Autorama-Volkswagen. De Audi van Red Camel-Jordans.nl met Ivo en Rik Breukers startte niet als gevolg van een crash in de kwalificatie. De nieuwe BMW M4 GT3 verloor ruim een uur in de pits voor reparatie na een crash met de Lionspeed by Car Collection Motorsport-Audi uit de GT4-klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet