TCR Series

WTCR: Lynk & Co-rijders Urrutia en Ehrlacher winnen in Italië, Coronel op het podium

211107 WTCR R2 Ehrlacher
Ehrlacher (68) won de tweede race en vergrootte zijn vooorsprong in de tussenstand

Lynk & Co-rijders Santiago Urrutia en Yann Ehrlacher zijn de respectievelijke winnaars van de beide FIA WTCR-races op Adria International Raceway. In de eerste race eindigde Tom Coronel met de DHL-Comtoyou-Audi als tweede, zijn beste WTCR-resultaat van het seizoen. Hij won ook weer het klassement voor privérijders. In de tweede race werd hij geraakt door Vernay, nadat de Belg op zijn beurt werd geraakt door Girolami, die op de baan terugkwam. Daarop brak bij Coronel de linker achterwielophanging en was voor hem de race ten einde. In de eerste race completeerde Guerrieri met de Münnich Motorsport-Honda het podium. In de slotwedstrijd waren de podiumplaatsen achter winnaar Ehrlacher voor de beide Comtoyou-Audi-rijders Frédéric Vervisch en Gilles Magnus. Laatstgenoemde won daarmee voortijdig de titel in de WTCR Trophy voor rijders zonder fabriekssteun.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

211107 WTCR Start R1
Start van de eerste race met Urrutia voor Guerrieri en Coronel

Bij de start van de eerste wedstrijd kwam pole-sitter Urrutia matig weg, zodat Guerrieri met de Honda de leiding kon ondernemen. Dat duurde echter niet lang, want in de laatste bocht van de openingsronde heroverde Urrutia de eerste plaats, die hij vervolgens tot aan de finish wist vast te houden. Verderop was er contact tussen Vernay en Björk, waarop de Zweed flink terrein verloor. Vernay raakte in de negende ronde in botsing met Berthon, waardoor laatstgenoemde in de vangrails belandde. Een ronde later passeerde Coronel Guerrieri in de strijd om de tweede plaats, nadat hij eerst een tijdlang zijn kans had afgewacht. Zo luidde de volgorde tot aan de finish: Urrutia won voor Coronel en Guerrieri, daarachter als beste Hyundai-rijder en Muller.

211107 WTCR R1 Podium
Podium na de eerste race met vlnr Coronel, Urrutia en Guerrieri

In de tweede race was er na de start de gebruikelijke chaos. Björk kwam in botsing met Magnus en viel opnieuw ver terug, terwijl in de derde bocht Muller en Girolami elkaar raakten. De Honda-rijder kwam terug op de baan en raakte daar Vernay, die op zijn beurt weer in botsing kwam met Coronel. Voor Girolami en Coronel was de race over, in het geval van onze landgenoot als gevolg van een gebroken linker achterwielophanging. Vooraan had Ehrlacher de leiding in handen, voor Magnus en Vervisch, maar daarachter ging de meeste aandacht uit naar Gabriele Tarquini, die van buiten de top tien kwam, maar flinke progressie boekte. Uiteindelijk kwam Ehrlacher als winnaar over de eindstreep, gevolgd door Audi-rijders Vervisch en Magnus. Yvan Muller werd vierde, voor Tarquini met de Hyundai, Honda-rijder Guerrieri en Michelisz, eveneens met Hyundai. Met zijn overwinning vergrootte Ehrlacher zijn voorsprong als leider in de tussenstand van het kampioenschap. Op 28 november worden de laatste twee races van het seizoen verreden in het Russische Sotsji.

211107 WTCR R2 Ehrlacher solo
Ehrlacher reed reatief onbedreigd naar de overwinnig in de tweede race, de Audi's volgden op gepaste afstand
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet