TCR Series

TCR: Eerste zege voor Martin Andersen in TCR Germany op de Nürburgring

De Deen Martin Andersen (27) maakte met zijn allereerste zege zijn ambities op de vice-titel duidelijk. Na 20 ronden wedstrijd ging de Team Hyundai Engstler-coureur als eerste met een voorsprong van ruim dertien seconden op de als tweede geklasseerde Honda Civic van Marcel Fugel (D) over de eindstreep. Voor Fugel, die met een eerste en een tweede startplek zijn beste kwalificatie reed, betekende het zijn beste seizoensresultaat. De Oostenrijker Nico Gruber (20/ Hyundai Team Engstler) eindigde als derde. De Junior-titel ligt voor Gruber al vast.


2021 Martin Andersen
Eindelijk een overwinning voor Martin Andersen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Eerste zege voor Martin Andersen in TCR Germany op de Nürburgring
Voor Andersen werd het eigenlijk een gemakkelijke overwinning. Zijn concurrenten maakten het zichzelf moeilijk. Al in de twee ronde kwam het tot een aanrijding tussen Dominik Fugel (D/24 Honda ADAC Sachsen) en Eric Scalvini (I/26 Wimmer Werk Motorsport) Fugel werd door de wedstrijdleiding met een "Drive Through" bestraft terwijl Scalvini naar de staart van het veld terugviel. De Italiaan werd als tiende geklasseerd. Zijn rivaal Fugel reed nog een indrukwekkende inhaalwedstrijd. Vanuit de staart van het veld wist de man uit Chemnitz zich nog naar de vijfde plek op te werken.

Martin Andersen: "De wedstrijd verliep sensationeel. Het was mijn eerste overwinning. Die 25 punten zijn enorm belangrijk omdat mijn rivalen wat achter mij lagen. Voor het rijdersklassement een super resultaat. Morgen proberen wij dit weer te herhalen. De auto loopt super en de baan ligt mij steeds beter. Er heerste nog een felle strijd om de tweede plek in de eindstand. Ik morgen mijn best doen om dit gevecht te winnen."

De start van de wedstrijd verliep zonder problemen. Marcel Fugel had een perfecte start maar wist deze niet in een overwinning te verzilveren. Andersen wist elke ronde zijn voorsprong te vergroten. Zowel Andersen en Fugel leverden rondenlang een spannend duel. Uiteindelijk wist de Deen zijn voorsprong te vergroten en reed soeverein richting eindstreep. Met een tweede plek behaalde Marcel Fugel zijn beste seizoensresultaat.

Marcel Fugel: " Met de kwalificatie beschikten wij over een goede uitgangspositie en we hoopten bij de start de eerste plek te veroveren. Dit heeft helaas niet gefunctioneerd. Het was prachtig om de tweede plek te verdedigen en wij zijn toch wel enorm blij met dit resultaat. Morgen starten wij vanaf P1. Als we dan een soortgelijke start hebben dan kan het weleens zeer goed worden." Robin Jahr eindigde met de Hyundai i30N als vijfde gevolgd door Patrick Sing met eenzelfde fabricaat.

2021 Fugle gebr
De gebr. Fugel in gevecht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet