V8 Supercars

V8 Supercars: Dubbeloverwinning voor het Red Bull Team Holden in Sydney. Zege SVG

Met een voorsprong van ruim 17 seconden op zijn teamgenoot Jamie Whincup won Shane van Gisbergen de openingswedstrijd op Sydney Motorsports Park. Door deze zege beschikt SVG over een voorsprong van ruim 346 punten op Jamie Whincup. Will Davison eindigde voor het team van DJR Shell V Power Racing als derde. Voor de tweede achtereenvolgende week werd de eerste wedstrijd in Sydney op zaterdagavond verreden.


2021 SVG1
SVG beloonde de 250e deelname van het Ampol Red Bull Team Holden Triple Eight Team met een overtuigende overwinning.


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: DJR/Shell V Power Racing/PR

V8 Supercars: Dubbeloverwinning voor het Red Bull Team Holden in Sydney. Zege SVG
Will Brown (Erebus Motorsport) mocht met zijn Holden vanaf pole vertrekken maar moest zijn positie al snel aan de Red Bull Holdens van Whincup en SVG prijsgeven. Achter Brown en Whincup streden SVG en Will Davison om de derde plek. Daarbij werd de DJR Shell V Power Mustang iets naar buiten gedreven waardoor Will door een oneffenheid naar P6 terugviel.

Brown profiteerde niet lang van zijn gunstige uitgangspositie want voor het tweede achtereenvolgende weekend ging het bij Erebus met de pitstop faliekant mis. Weer een wielmoer die bleef vastzitten waardoor Brown meer dan 28 seconden in de pitlane verloor. Hij kwam als elfde over de streep terwijl zijn teamgenoot Brodie Kostecki wegens het overschrijden van de tracklimits naar de 23e plek werd teruggezet.

Whincup ging in de vijfde ronde al voor zijn eerste stop naar binnen. Brown en Davison volgden kort daarop. SVG maakte zijn stop in de 12e ronde en kwam voor de virtuele leiding drie seconden achter zijn teamgenoot Jamie Whincup weer terug op de baan. SVG wist zijn achterstand snel weg te werken. Met nog 15 ronden te gaan ging SVG aan zijn teamgenoot voorbij waarbij beide Holdens elkaar voor de show even raakten. Zo leek het althans.

Will Brown 1
Will Brown werd voor de tweede achtereenvolgende week slachtoffer van knoeiwerk van zijn crew.

Achter de beide Red Bull Holdens werd er flink om de derde en vijfde plek gevochten. Will Davison stond constant onder druk van de BJR Holden Racing Commodore van Nick Percat terwijl diens teamgenoot Todd Hazelwood op P5 flink onder druk stond van Jack LeBrocq. Percat's missie slaagde niet terwijl Hazelwood zijn positie tegen Jack LeBrocq uitstekend wist te verdedigen.

Thomas Randle had in de eerste ronde werkelijk een superstart. Vanaf P26 maakte hij maar liefst tien posities goed. Uiteindelijk leverde het weinig op. Randle werd als 22e geklasseerd.

Will Davison: "Een zware wedstrijd maar het was goed om de derde plek te behalen. De openingsstint was erg tricky en kozen voor een agressieve strategie door in de vijfde ronde al naar binnen te gaan. Ik was met Percat in een zwaar gevecht verwikkeld."

2021 Davison Sydney
Mooie derde plek voor Will Davison in de DJR Ford Mustang. Hij was niet erg te spreken over SVG na een touché in de eerste ronde.

Uitslag R23
1 Red Bull Ampol Racing Team Shane van Gisbergen Holden Commodore ZB
2 Red Bull Ampol Racing Team Jamie Whincup Holden Commodore ZB +17.001
3 Shell V-Power Racing Team Will Davison Ford Mustang GT +24.714
4 R&J Batteries Nick Percat Holden Commodore ZB +25.303
5 Dunlop Super Dealer Racing Todd Hazelwood Holden Commodore ZB +26.214
6 Truck Assist Racing Jack Le Brocq Ford Mustang GT +30.398
7 Dayco Racing Tim Slade Ford Mustang GT +32.915
8 Monster Energy Racing Cameron Waters Ford Mustang GT +33.839
9 DEWALT Racing Scott Pye Holden Commodore ZB +38.927
10 Mobil 1 Middy's Racing Bryce Fullwood Holden Commodore ZB +38.948
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet