Supercar Challenge

Supercar Challenge: Comeback Oscar Gräper met dubbelzege op Assen

20211031 1RL01982


De heren coureurs hebben goed geluisterd naar de waarschuwende woorden van de wedstrijdleiding. Op een kleine uitzondering na geen huizenhoge track limits straffen en gekke dingen op en naast de baan, waar in het verleden de safetycar meerdere keren voor moest uitrukken. Het Norma duo Luc de Cock en Sam Dejonghe won de race voor Max Aschoff en Tom Boonen. Equipe Catsburg/Arendsen won hun GT divisie na een fraaie strijd met Bas Schouten. In de Supersport 1 pakte Oscar Gräper de hoofdprijs voor equipe De Borst/Van Oord. In de Sport divisie reed equipe Voet/Van den Broeck naar de wist.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


20211031 1RL02058Het is gelukkig nog droog op TT Circuit Assen. Max Aschoff pakte vrijdag nipt de poleposition met zijn Ginetta Nissan G58 voor Tom Boonen in de Deldiche Norma M20FC. De oud wielrenner mag zich eigenlijk al kampioen noemen in de division CN. Zijn voorsprong op zijn Deldiche teamgenoot Thomas Piessens bedraagt 17 punten maar deze Belgische rijder is niet in Assen aanwezig.


20211031 1RL02083


Alleen door een eventuele opgave zou onze zuiderbuur de titel kunnen missen en wordt Alain Berg de kampioen. De strijd om de titels in de andere Supercar Challenge divisies zijn gisteren al beslist.
Onderweg naar de grid lekt de Lamera van Dimitri van der Spek flink wat olie, die eerst moet worden opgeruimd. De auto wordt voor de race de pits ingeduwd.


20211031 1RL01618


Na de rollende start bulderen de bolides richting de Haarbocht. Sam Dejonghe pakt de kop met zijn Norma, voor de Ginetta van Aschoff en de Norma van Tom Boonen. Bart van den Broeck spint in zijn Peugeot RCZ bij het uitkomen van Strubben na contact met de Zilhouette van Jan Berry Drenth, die op zijn beurt een slinger kreeg van Mark Wieringa.

20211031 1RL01966

Nicky Catsburg passeert als vierde, maar is leider in de GT divisie voor Bob Herber met de Lamborghini. Bas Schouten laat het flinke vermogen van zijn BMW M6 los op het Assense asfalt. Vanaf een 19de plaats, vanwege problemen tijdens de kwalificatie, schiet de rijder door naar een zesde plaats algemeen en passeert Herber als tweede GT rijder.
 
20211031 1RL01730

In de Supersport 1 is het Stan van Oord die vandaag de gehele wedstrijd alleen rijdt. Marcel van de Maat is tweede, voor Robert van den Berg die al snel de nodige pionnen heeft omgekegeld en de éne na de andere track limit aan elkaar rijgt. Daarvoor wordt hij eerst bestraft met vijf seconden en hij krijgt daarna de meatball van de wedstrijdleiding voorgehangen en komt de pits in. Zijn auto wordt door zijn team goed nagekeken, mogelijk zijn er technische problemen met de BMW E90.
 
20211031 1RL01850


Na een rommelig begin leidt Pieter de Jong zijn Zilhouette voor zijn collega's Mark Wieringa en Jan Berry Drenth. Aan de kop zijn er weinig veranderingen. Jerome Greenhalgh spint zijn Radical, maar kan door. Na het podiumsucces van gisteren moet Henk Tappel de pits bezoeken en hij kan even later wel door, maar een hoge positie is uitgesloten. Alain Berg met zijn Norma schiet rechtdoor in de Ramshoek, maar ook de Luxemburgse gymleraar kan zijn weg vervolgen.

Na 25 minuten racen gaat de pitwindow open. Een flink aantal equipes is door hun eerdere successen opgezadeld met een langer verblijf in de pits. Catsburg/Arendsen moet de maximale 45 seconden extra ondergaan. Alle proto's krijgen dezelfde wachttijd aan hun broek. Ook Stan van Oord met de Febo Racing Hyundai krijgt 35 extra successeconden. De Sport divisie ontkomt ook niet aan de maximale 45 seconden, Equipe Hoekstra/De Jong en Jan Berry Drenth moeten ook wat langer blijven staan.
 
20211031 1RL02015

Na alle pitstops is het Luc de Cock, die het zitje heeft verruild met Dejonghe, die de voorsprong uitbouwt op Max Aschoff. Die heeft zelf een voorsprong van zeven seconden opgebouwd op Tom Boonen. In de GT divisie blijft equipe Catsburg/Arendsen aan de leiding voor Bas Schouten, die deze hele race rijdt.

In de Supersport 1 divisie rijdt Marcel van de Maat aan kop, maar het pechduiveltje komt weer langs en de BMW E46 moet de pits bezoeken. Nieuwe koploper is Oscar Gräper met zijn Seat Cupra, voor Stan van Oord die zijn extra successeconden op de baan probeert goed te maken. Ondanks hun spin zijn vader en zoon Greenhalgh derde in deze klasse.
 
20211031 2RL05683

In de Sport divisie is het toch weer het Traxx Racing Team van Chris Voet en Bart van den Broeck die aan de leiding ligt. Geholpen door de extra strafseconden van hun Zilhouette concurrenten Hoekstra en Drenth heeft het Belgische duo een aardige voorsprong opgebouwd.
 
20211031 1RL02007

In de slotfase wordt nog wel fel geknokt tussen de twee BMW M6 GT3 bolides van Bart Arendsen en Schouten. In de laatste ronde komt Schouten echter de pits in en hij rijdt niet over de finish, waardoor hij terugvalt.


20211031 2RL05787


De overwinning gaat naar Luck de Cock en Sam Dejonghe in hun Norma, voor Max Aschoff en Tom Boonen. In de GT klasse wint equipe Catsburg/Arendsen voor Bas Schouten. Derde wordt Bob Herber.

 
20211031 2RL05799


In de Supersport 1 gaat de overwinning naar een blije Oscar Gräper, voor Stan van Oord en verrassend equipe Verhoog/Sieles nadat Robin Greenhalgh nog stil valt in de laatste ronde.


20211031 2RL05823


In de Sport divisie is het equipe Voet/Van den Broeck, die ondanks een touché in de beginfase toch hun klasse wint. Mark Wieringa wordt nog bestraft met 20 seconden vanwege de tik die hij Drenth gaf in de openingsronde. Drenth valt in de slotfase stil in Ossenbroeken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet