NASCAR

NASCAR: Noah Gragson verovert Championship4 plek met dramatische zege Martinsville

Om een plek in de Championship4 te veroveren moet je als een kampioen rijden. En dit is hetgeen Noah Gragson afgelopen zaterdagnacht precies deed in de 2nd Annual Dead Tools op de Martinsville Speedway. Hij won de wedstrijd met een dramatische move. Austin Cindric eindigde als tweede en Daniel Hemric als derde.

2021 Start
Start van een uiterst spannende wedstrijd op Martinsville. Gragson en Hemric vertrekken vanaf de eerste startrij. Beiden gekwalificeerd voor de Championship 4.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Toyota Racing USA/NASCAR

2021 Gragson
Noah Gragson maakte het helemaal waar om in de Championship4 te komen.


Noah Gragson verovert Championship4 plek met dramatische zege Martinsville
Om zijn kansen op de Xfinity-titel levend te houden moest Noah Gragson gewoon winnen in Martinsville. In de buitenste laan haalde Gragson eerst Daniel Hemric in en tijdens de tweede verlenging moest ook titelverdediger Austin Cindric eraan geloven. In een dragsprint richting finish versloeg Gragson de Penske-rijder met een voorsprong van 0.064 secs. Eén van de meest close finishes ooit op Martinsville.

In de 257 ronden tellende wedstrijd beschikte Gragson over een uiterst competitieve JR Motorsport Chevrolet. Hij reed maar liefst 153 ronden aan de leiding. Die veroverde hij in de 201e ronde terug nadat hij Ty Gibbs in de rondte had gedraaid. In de 232e ronde profiteerde Gragson van een neutralisatie waardoor hij voor de tweede maal na een verlenging de leiding wist te nemen.

2021 Gragson Burton Cindric Gibbs
Short track racen. Alsof dit niet spannend genoeg was? Gragson, Burton, Cindric en Gibbs strijden voor de overwinning.

Noah Gragson: "Voor dit Bass Pro Shops team was het een zwaar en moeilijk seizoen. Wij hadden een paar overwinningen op Darlington en Richmond en die crash op Richmond (35e vorige week) was de sfeer behoorlijk gespannen. Ik heb mijn team verteld dat we nog steeds kans hadden. We zitten er nog steeds in.

Ik ben zo dankbaar. Mijn tweede overwinning hier op Martinsville, gewoon een geweldige kans (hij won ook in de NASCAR Camping World Truck Series) Ik neem nog een klok mee naar huis. Dit team is ongelofelijk. Na het contact met Gibbs in de No54 werd ik door de No 22 van Cindric geraakt. Het was overigens totaal niet de bedoeling om hem te raken. Het was gewoon een slechte deal."

De overwinning van Gragson smaakte overigens bitterzoet voor het team van JR Motorsports. Hij schakelde hier mee zijn teamgenoot Justin Allgaier uit. Die eindigde als vijfde. Indien Hemric of Cindric hadden gewonnen had Allgaier zich voor de Championship4 weten te kwalificeren.

2021 Allmendinger Henruc Prachtig gevecht tussen A.J. Allmendiger en Daniel Hemric.

Justin Allgaier: "Wij speelden gewoon op safe. Wij hebben dit voor de wedstrijd uitvoerig besproken en dachten dat het een slimme strategie was. Petje af voor de jongens in dezelfde werkplaats. Wij hebben tenminste één auto in de Championship4."

Met een derde plek stelde Daniel Hemric de laatste positie in de Championship4 veilig. Hij beschikt over zes punten meer dan Allgaier. A.J. Allmendinger eindigde als zevende maar die had zich als kampioen van het reguliere seizoen als gekwalificeerd. Naast Allmendinger gaat de titelstrijd volgende week zaterdag tussen Cindric, Gragson en Hemric.

Brandon Jones, Harrison Burton en Justin Haley werden definitief voor de titelstrijd uitgeschakeld. Burton vond zijn Waterloo in de 201e ronde toen Gragson Gibbs in de rondte draaide. Hij liep daarbij teveel schade op.

2021 Hemric Stop
Perfecte stops voor Daniel Hemric.

Harrison Burton: "We beschikten vandaag over een winnende auto. Om een wedstrijd te winnen moeten er zoveel dingen goed gaan dat het een uitdaging wordt om dit in een handomdraai te doen. Er gingen teveel dingen mis. Het is alleen jammer dat we aan het einde onze snelheid niet hebben kunnen laten zien. Had gehoopt dit ding te kunnen winnen. Ik had het gevoel dat we hiertoe in staat waren. Onze tijden waren gewoon beter dan die van Gragson en hij won. We hadden het gewoon moeten laten zien."


2021Gragson
Een meer dan verdiende overwinning voor Gragson.

Uitslag 2nd Annual Dead On Tools 250 Martinsville
1. Noah Gragson Chevrolet 257 ronden
2. Austin Cindric Ford 257 ronden
3. Daniel Hemric Toyota 257 ronden
4. Sam Mayer Chevrolet 257 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 257 ronden
6. Brandon Jones Toyota 257 ronden
7. A.J. Allmendinger Chevrolet 257 ronden
8. Alex Labbe Chevrolet 257 ronden
9. Jeremy Clements Chevrolet 257 ronden
10. Riley Herbst Ford 257 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet