GT

GT4: Eerste zeges voor KTM en Porsche in ADAC GT4 Germany op Hockenheim

De Oostenrijkse combinatie Leo Pichler/Leon Wassertheurer wonnen afgelopen zaterdag met een KTM X-Bow de eerste openingswedstrijd op Hockenheim. De tweede wedstrijd op zondag werd door de combinatie Joel Sturm/Paul Aurel König met een Porsche gewonnen. Voor zowel Porsche als KTM betekende het de eerste seizoensoverwinning.

2021 Winnende KTM
Verrassende KTM X-Bow zege op zaterdag.


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Eerste zeges voor KTM en Porsche in ADAC GT4 Germany op Hockenheim
Voor de beide wedstrijden op Hockenheim ontving men bij de ADAC maar liefst 32 inschrijvingen. De eerste wedstrijd leverde een allereerste zege voor het merk KTM op. Polesitter John Paul Southern (T3 Motorsport Audi R8 LMS GT4) nam in een spectaculaire openingsfase het commando en duelleerde enig tijd met de Spanjaard Marc de Fulgencio (Leipert Motorsport AMG Mercedes GT4). Onze zuiderbuur Nico Verdonck (Toyota) die vanaf een vijfde startplek vertrokken was vond in derde positie snel aansluiting bij de koplopers.

Na 20 minuten wedstrijd bevond Nico zich al in tweede positie en korte tijd later pakte hij met een indrukwekkende "move" de leiding.De eerste wedstrijd werd gekenmerkt door vele positie wisselingen. Het leek bijna op "Old School" Formule Ford racen. De pitwindow bepaalde eigenlijk de uitkomst van de wedstrijd. De leidende Toyota stond jammer genoeg te kort aan de pits waardoor Verdonck's partner Potty bestraft werd. Vervolgens viel de Ring Racing Toyota naar de derde plek terug.

Een aanrijding tussen de T3 Motorsport Audi van Jan Philipp Springob (D/20) die van John Paul Southern had overgenomen en Hugo Sasse (D/17) met de ProSport Aston Martin GT4 Vantage veroorzaakte een lange safetycarfase. Het incident bepaalde het verdere wedstrijdverloop. Op dit tijdstip moest er alleen bij de KTM-crew nog gewisseld worden. Die maakten van de gelegenheid gebruik om onder neutralisatie naar binnen te komen en behaalden daarmee een 30 secs. voordeel. De lokale held Leon Wassertheurer (D/19) kwam met een voorsprong van 25.218 secs. als eerste over de streep.

Leon Wassertheurer: " Ik heb geprobeerd mijn best te doen en de concentratie te behouden. Dit functioneerde. Wij hadden de overwinning totaal niet verwacht. Wij proberen al het gehele seizoen om zo laat mogelijk te stoppen om zo van onvolkomenheden te profiteren. Deze tactiek werkte vandaag voor 100 procent. " Leo Pichler: "Toen ik Full Course Yellow hoorde en de pits binnenreed wist ik dat het vandaag wel eens een goede dag zou kunnen worden. "Ook zegevierden zij in het Junior klassement.

2021 Overdrive Porsche 1 Een Overdrive Porsche voert een groepje achtervolgers aan.

Oorspronkelijk kwam de Ring Racing Toyota GR Supra als derde over de streep maar werd vanwege incorrect gedrag onder safetycar naar de elfde plek in het eindklassement teruggezet. De Zakspeed AMG Mercedes GT4 van Jan Marschalkowksi en Theo Nouet eindigde als tweede. De derde plek ging naar de combinatie Sturm/König daarachter volgde de Leipert Mercedes AMG GT4 van de combinatie De Fulgencio/Falkenbach. De combinatie Andreas Wirth (D/36)/Robin Dörr (D/20) eindigde met een Aston Martin Vantage GT4 als vijfde. De T3 Motorsport Audi R8 LMS GT4 van Southern/Springob die aanvankelijk het commando nam, eindigde als zesde.

2021 Debuut winnaars
Met een uitgekiende strategie wonnen Pichler/Wassertheurer voor de eerste maal.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet