TCR Series

TCR: Luca Engstler TCR Germany kampioen. Eric Scalvini wint vanaf pole

De 21-jarige Luca Engstler behaalde in Hockenheim voortijdig de TCR Germany-titel. Met zijn Hyundai i30 N TCR had Engstler aan een vierde plek voldoende om de titel veilig te stellen. Niet eerder werd het TCR Germany kampioenschap voortijdig beslist. Zijn Oostenrijkse teamgenoot Nico Gruber behaalde in de Honda Junior Challenge de Junior titel terwijl Hyundai Team Engstler ook het teamklassement op haar naam schreef. In het Trophy Klassement had Roland Hertner voor Hyundai Team Engstler al eerder de titel veilig gesteld.

2021 Luca Engstler 1
Luca Engstler is de nieuwe TCR Germany kampioen. Voor de eerste maal werd dit kampioenschap voortijdig beslist.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Luca Engstler TCR Germany kampioen. Eric Scalvini wint vanaf pole
In de TCR Germany werd de titelstrijd voor de eerste maal voortijdig beslist. Luca Engstler: "Ik ben dolgelukkig dat ik de titel binnen kon halen. Ik kan het mij nog niet helemaal goed realiseren maar dit komt in de loop van de avond nog. Dank aan het team dat uitstekend werk verricht heeft en mij een perfecte auto gegeven heeft." Voor de finale op de Nürburgring gedurende het weekend van 5 t/m 7 november kan Engstler in de tussenstand van het kampioenschap niet meer gepasseerd worden.

De Italiaan Eric Scalvini (I/26 Wimmer Werk Motorsport) zegevierde vanaf pole. Eric Scalvini: " Dit succes betekent voor mij enorm veel. Wij hadden de overwinning nodig en werden voor een sterke zondag beloond. Ik ben erg dankbaar dat ik in de ADAC TCR Germany kon starten. Voor mij was alles zeer leerzaam en als het dan ook nog lukt ben ik des te gelukkiger. Felicitaties aan Luca Engstler" Voor de Italiaan betekende het zijn vierde seizoensoverwinning.

2021 Scalvini winnaar Eric Scalvini overtuigend winnaar in Hockenheim.

Dominik Fugel (D/24 ADAC Sachsen Sport Honda) eindigde als twee. Voor hem was het van enorm belang om als tweede te eindigen waardoor ook zijn tweede plek in de tussenstand van het kampioenschap veilig gesteld werd. Zijn jongere broer Marcel (D/21 ADAC Sachsen Sport Honda) eindigde als derde voor de kersverse kampioen Luca Engstler.
De vijfde plek ging verrassend naar de Venozolaanse gaststarter Sergio Lopez Bolotin (Venezuela R2 Junior Team) met een Cupra Leon Competitcion.

Dominik Fugel: "Direct van het begin was het een moeilijk weekend. Hoewel we het kampioenschap verloren, waren P2 en P3 uiteindelijk toch wel bevredigend. Luca heeft foutloos gereden. Is een supersnelle rijder en dit is ook de reden waarom hij het kampioenschap nu al gewonnen heeft."

In principe kwam Engstler bij de start goed weg maar Scalvini was sneller. Zijn poging om de Italiaan te passeren mislukte waardoor hij in de openingsronde enige posities verloor. Vervolgens slaagde de TCR Germany-kampioen 2021 er toch weer in een aantal concurrenten te passeren en nam de vierde plek in. Tot een werkelijk duel met Marcel Fugel kwam het echter niet omdat Engstler er zich van bewust was dat een vierde plek voldoende was om de titel veilig te stellen.

Ruben Fernandez Gil (Esp 43, RC2 Junior Team Seat Cupra Competiticion) en Albert Legutko (PL/21 Albert Legutko Racing) zorgden na een touché in de Parabolica voor een safetycarfase maar daarna veranderde er in de wedstrijdvolgorde weinig meer. Na 16 ronden kwam Eric Scalvini overtuigend als eerste over de streep.

2021 Podium Hockenheim
Winnaar Scalvini geflankeerd de gebr. Fugel op het podium.

Met een achtste plek stelde de Oostenrijker Nico Gruber in de Honda Junior Challenge de titel veilig. Met een elfde plek was de Oostenrijker Peter Gross (Wimmer Werk Motorsport Audi RS3 LMS) de beste rijder in het Trophy-klassement.De ADAC TCR Germany finale vindt gedurende het weekend van 5/7 november op de Nürburgring plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet