TCR Series

TCR: Luca Engstler zegeviert in Hockenheim en vergroot voorsprong in TCR Germany

Met een zesde seizoenszege in Hockenheim is Luca Engstler (D/21 Hyundai Team Engstler) weer een stapje dichterbij de TCR Germany titel gekomen. De Hyundai i30N TCR-coureur zegevierde vandaag in de eerste wedstrijd van dit weekend en wist in de tussenstand van het kampioenschap zijn voorsprong met 86 punten op zijn directe concurrent Dominik Fugel (D/24 Honda ADAC Sachsen) te vergroten. De uit Chemnitz afkomstige Honda-coureur eindigde vandaag als vierde. Engstler kan tijdens de tweede wedstrijd mogelijk het kampioenschap voor zich beslissen.

2021 Engstler Start R1 Luca Engstler domineerde volledig.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Luca Engstler zegeviert in Hockenheim en vergroot voorsprong in TCR Germany
Luca Engstler is mogelijk dichtbij zijn zesde toerwagentitel. Sinds 2018 heeft Engstler Jr. al vijf titels in Azië op zijn naam staan. Vader Franz Engstler Sr. heeft er in totaal drie maar een schat aan ervaring in diverse autosportkampioenschappen wereldwijd.

Luca Engstler: "Het was een zeer belangrijke overwinning maar we zijn nog lang niet in de buurt van het punt waarop we achterover kunnen leunen of zelfs een beetje kunnen verslappen. Dit zeg ik ook tegen mijn team. Wij zijn nog lang niet klaar maar als alles goed gaat hebben we mogen misschien een reden om te vieren het samen te vieren."

De tweede plaats ging naar Jonas Karlys (Lit/32 Nordpass) met een Hyundai. Engstler's merk- en teamgenoot Martin Andersen (DK/27 Hyundai Team Engstler) kwam als derde over de streep. Hyundai-coureur Robin Jahr (D/28 Roja Motorsport by ASL Lichtbau) eindigde achter Dominik Fugel als vijfde.

2021  Jonas Karlys
Tweede plekl voor Jonas Karlys die hier het peloton aanvoert.

Op een zonnig Hockenheim kende Engstler een goede start en wist zijn leidende positie met succes tegen Jonas Karlys en Andersen te verdedigen. Terwijl het Hyundai-trio van hun achtervolgers afstand wist te nemen ging het er achter hun fel aan toe. Om Luca Engstler nog van de titel af te kunnen houden heeft Dominik Fugel een sterk eindresultaat nodig. Hij wist zijn vierde plek met succes te verdedigen maar kon het tempo met de koplopers jammer genoeg niet bijhouden. Het verschil met Engstler bedroeg ruim 16.022 seconden.

De Spaanse gaststarter Ruben Fernandez Gil (Esp/43 RC2 Junior Team) eindigde met zijn Cupra Leon Competicion TCR als zesde en was tevens de beste rijder in het Trophy klassement. De Italiaan Eric Scalvini (I/ Wimmer Werk Motorsport) moest met een zevende plek genoegen nemen. Helaas te weinig om nog een rol in de titelstrijd te kunnen spelen.

De achtste plek ging naar Marcel Fugel (D/21 Honda ADAC Sachsen) en was daarmee de beste vertegenwoordiger in de ADAC Junior Challenge. Achter hem volgden Albert Legutko (PL/21 eveneens Honda) en Sergio Lopez Bolotin (Ven/RC2 Junior Team) met een Cupra Competiticion.

2021 Engstler Finish
Zesde seizoenszege voor Luca Engslter. De jonge Duitser is alweer dichtbij zijn zesde TCR titel...

In de slotfase deed zich in de Parabolica nog een incident tussen Philipp Regensperger (D/23 Regensperger Racing Opel Astra) en René Kircher (D/21 Volkswagen Team Oettinger VW Golf TCR) voor. Daarbij liep Regensperger behoorlijk wat schade op en Kircher kon met zijn beschadigde Golf GTI TCR het tempo niet meer bijhouden.

Commentaren
Jonas Karlys (Nordpass): " Met P2 ben ik happy dat het eindelijk gelukt is. Luca was vooraan niet te verslaan. Ik wilde mij gewoon op mijn resultaat concentreren en het morgen opnieuw proberen."

Martin Andersen(Hyundai Team Engstler): P3 is een super resultaat. Wij hebben belangrijke punten voor het team verzameld. Morgen willen wij er nog meer uithalen en dan feestvieren."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet