BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup: Colin Caresani op Spa-Francorchamps naar snelste tijd

caresani kop

Colin Caresani heeft op Spa-Francorchamps in de kwalificatie van de VRM BMW M2 Cup de snelste tijd op de klokken gezet. De leider in de tussenstand van het kampioenschap bleef Willem Meijer iets minder dan 0,3 seconden voor en mag daarmee morgen in de eerste race vanaf poleposition vertrekken. De derde plaats ging naar Maxime Oosten. Met een top zes binnen één seconden beloven het morgen tijdens het Racing Festival op Spa-Francorchamps twee spannende races te worden.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Op een met 11 graden fris, maar in ieder geval al de hele dag droog Spa-Francorchamps, is het om 16:15 uur tijd voor de kwalificatie van de VRM BMW M2 Cup. In de eerder op de dag verreden vrije trainingen hebben de rijders al de nodige ronden kunnen afleggen, maar nu moeten in 20 minuten de tijden op de klokken worden gezet die de startopstellingen van de morgen te verrijden races bepalen. In de tweede vrije training was het Colin Caresani die als snelste rondging, voor Maxime Oosten en de equipe Mark van der Aa/Koen Bogaerts.

meijer

Het is meteen druk op de baan aangezien iedereen wat tijd nodig zal hebben om de banden op de juiste temperatuur te brengen en, voordat de 20 minuten verstreken zijn, ook nog een paar snelle ronden op de klokken te krijgen. Nog voordat er een serieuze rondetijd op de klokken staat, wordt de tijd van Willem Meijer al geschrapt vanwege het overschrijden van de track limits. Daarmee is het Lorenzo van Riet die als eerste bovenaan de tijdlijsten verschijnt. Terwijl er al diverse meldingen van track limits komen, is het Caresani die na tien minuten de eerste plaats overneemt, gevolgd door Meijer, wiens tijd nu wel blijft staan, Oosten, Kelvin Snoeks en Lorenzo van Riet.

snoeks

Snoeks en de equipe Daan Pijl/Tomasz Magdziarz zijn de volgende waarvan rondetijden wegens track limits worden geschrapt. Met nog vijf minuten te gaan leidt nog altijd Caresani, voor Meijer, Oosten, Snoeks en Pijl/Magdziarz. Er verschijnen ook geen groene sectoren en daarmee lijkt de volgorde al aardig bepaald te zijn. De in de tweede vrije training nog zo snelle equipe Van der Aa/Bogaerts is nog niet verder gekomen dan plek acht.

caresani

Met nog één minuut op de klok houden Snoeks, Van Riet en Berry van Elk het al voor gezien en sturen hun BMW's de pits in. Ook in de slotminuut zijn er geen wijzigingen meer en daarmee is de snelste tijd voor Caresani, met op twee Meijer/Vandenbalck, terwijl Oosten de top drie completeert. Daarachter Snoeks, Pijl/Magdziarz, Van Riet/Zumbrink, Jack van der Ende/Max Veels en Van der Aa/Bogaerts. Een tegenvallende negende plaats is er voor Dante Rappange/Dirk Warmerdam terwijl de equipe Patrick de Vreede/Rogier de Leeuw de top tien completeert. De laatste rijen worden ingenomen door Van Elk, Gary Terclavers en Albert Jochems.

vreede

In totaal zijn er 32 ronden wegens track limits afgenomen, dus het is nog niet zeker of de op de tijdlijsten aangegeven volgorde ook de startopstelling van race één wordt. Zeker is wel dat de equipe Meijer/Vandenbalck een paar plaatsen wordt teruggezet vanwege een nog openstaande straf uit Assen.

20211016-RB1893

De eerste 60 minuten durende wedstrijd van de VRM BMW M2 Cup wordt zondagochtend om 10:35 uur verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet