TCR Series

WTCR: Girolami en Michelisz winnaars op Most

211012 WTCR Start R1
Start van de eerste race met Girolami voor Björk

Er is sprake van een leuke reeks in de FIA WTCR – World Touring Car Cup, want leverden de acht tot dusver dit seizoen verreden races al acht verschillende winnaars op, het afgelopen weekeinde op het circuit van Most in Tsjechië kwamen daar nog eens twee namen bij: de eerste race resulteerde in winst voor Münnich-Honda-rijder Néstor Girolami, de tweede wedstrijd werd gewonnen door Hyundai-routinier Norbert Michelisz. Voor Tom Coronel zat er niet meer in dan twee tiende plaatsen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Voor het WTCR was het de eerste keer op het Automotodrom Most, maar sommige dingen bleven gewoon hetzelfde, zoals de chaos na de start: Michelisz raakte Muller, die op zijn beurt Fulín raakte, die vervolgens in de rondte ging en ook nog eens werd getroffen door Berthon. Voor Fulín en Berthon was de race ten einde, de safety-car kwam in actie. Girolami was buiten de problemen gebleven en reed aan de leiding, voor zijn Münnich-Honda-teamgenoot Guerrieri, die was opgeklommen vanaf de negende startplaats. Yann Ehrlacher reed met de Lynk & Co. op de derde plaats en hield de druk op Guerrieri, maar het kwam niet tot positiewisselingen. Zo won Girolami voor Guerrieri en Ehrlacher, die op zijn beurt werd gevolgd door zijn merkgenoten Muller en Björk. Hyundai-rijders Vernay en Michelisz werden zesde en zevende. De voornaamste strijd was er tussen Huff en Coronel om de negende plaats, waarbij de Brit uiteindelijk aan het langste eind trok. Ehrlacher vergrootte zijn voorsprong als leider in de tussenstand van het kampioenschap.

211012 WTCR Start R2
Start van de tweede race bij ondergaande zon

In de tweede race startte Mikel Azcona met de Cupra vanaf de pole-position, maar raakte na een fout op koude banden bij het aanremmen van de eerste bocht de leiding kwijt aan Norbert Michelisz. Verderop in het veld ging het opnieuw mis, ditmaal tussen Tarquini en Urrutia, terwijl ook Huff en Tassi in de grindbak strandden. Daarop werd de rode vlag gezwaaid. Bij de herstart, ditmaal achter de safety-car, nam Michelisz de leiding voor Azcona, Guerrieri en Ehrlacher. Zo bleef uiteindelijk ook de volgorde tot aan de finish, Berthon eindigde als vijfde, voor Muller en Engstler. Daarmee blijft Ehrlacher aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap, op 20 punten gevolgd door Guerrieri en op 26 punten door Azcona. Komend weekeinde al worden de volgende twee wedstrijden verreden, dan op het circuit van Pau-Arnos in het zuidwesten van Frankrijk.

211012 WTCR Coronel
Tom Coronel eindigde in beide races als tiende
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet