Sportscars

Sportscars: Weer IMSA-zege voor Corvette-duo Milner/Tandy, Vanthoor/Robichon winnen GTD

211010 IMSA VIR Start
Alleen de GT-klassen kwamen in actie op VIR

In de Michelin GT Challenge op VIRginia International Raceway kwamen alleen de beide GT-klassen uit het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship in actie voor de voorlaatste race van het seizoen. In de race van 2 uur en 40 minuten, zonder Nederlandse inbreng, ging de overwinning naar Nick Tandy en Tommy Milner, die voor de derde maal op rij met de nummer 4-Corvette de GTLM-klasse op hun naam schreven. WInst in de GTD-klasse was voor het Pfaff-Porsche-team met Laurens Vanthoor en Zach Robichon na een ijzersterke inhaalrace.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

211010 IMSA VIR winners
Derde GTLM-zege op rij voor Milner en Tandy

In de kwalificatie maakte Tommy Milner in de nummer 4-Corvette een einde aan de al vijf races aanhoudende pole-reeks van Jordan Taylor in de zusterauto en behaalde met een verschil van 0,003 seconden de pole-position. In de race, waarin de WeatherTech-Porsche met Cooper MacNeil en Kévin Estre ook een tijdje aan de leiding reed, maar na een excursie van Estre bij Oak Tree geen rol meer speelde, wisselden de beide Corvettes meerdere malen van positie, inclusief het nodige contact. Uiteindelijk was het Tandy die in de slotfase van de race de leiding kon pakken en zo de overwinning naar huis reed, op 17,8 seconden voor de Corvette met Taylor en García. Die staan nog wel aan de leiding in de klasse, maar met hun derde opeenvolgende zege verkleinden Milner en Tandy hun achterstand tot 127 punten. De titelstrijd wordt beslist tijdens de traditionele seizoensfinale, de tien-uursrace Petit Le Mans op Road Atlanta in november.

211010 IMSA VIR Pfaff
Genoegdoening na een sterke inhaalrace voor Robichon en Vanthoor in de Pfaff-Porsche

In GTD was de pole-position voor Robby Foley in de Turner Motorsport-BMW, terwijl de Pfaff-Porsche van Laurens Vanthoor en Zach Robichon van achteraan moest starten, nadat Robichon eenmaal in de rondte was gegaan en er monteurs van het team aan de auto hadden gewerkt tussen de beide kwalificatiesessies, wat reglementair verboden is. In de race echter kwam het Porsche-duo sterk naar voren. Vanthoor kon in het laatste kwartier leiding overnemen nadat Bill Auberlen in de Turner-BMW in botsing kwam met de nummer 3-Corvette uit de GTLM-klasse en een lekke band opliep. Zo eindigden Vanthoor en Robichon als winnaars, voor Bryan Sellers en Madison Snow in de Paul Miller-Lamborghini. Precies zo is ook de volgorde in de tussenstand van het kampioenschap met nog één race te gaan. Vanthoor en Robichon leiden met 50 punten voorsprong.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet