TCR Series

TCR: Perfect weekend voor Honda-coureur Dominik Fugel op de Sachsenring

De 24-jarige Dominik Fugel haalde afgelopen weekend het maximale uit zijn Honda Civic TCR op de Sachsenring. Hij won beide wedstrijden en in de tussenstand van het kampioenschap beschikt hij over een achterstand van 68 punten op Luca Engstler (Hyundai Team Engstler). Er zijn nog twee wedstrijdweekends te gaan. Dus het blijft spannend.


2021 Start R1 TCR
Start van de eerse wedstrijd op de Sachsenring.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Perfect weekend voor Honda-coureur Dominik Fugel op de Sachsenring
Met nog twee wedstrijdweekends te gaan houdt Dominik Fugel het met twee zeges op zijn thuiscircuit spannend. De titelstrijd in de TCR Germany is nog volledig open. Bij de start van de tweede wedstrijd kreeg Fugel direct een vijf seconden straf aan zijn broek omdat hij de Honda Civic TCR teveel liet rollen. Dominik Fugel: "Ik wist direct dat ik gas moest geven en dit heeft gelukkig gefunctioneerd." Ook een safetycarfase voor de gestrande auto van de Oostenrijker Georg Benninger (60. Wimmer Werk Motorsport) kon hem niet van de zege weerhouden.

Luca Engstler startte als vierde en was al vroeg in een duel met zijn teamgenoot Nico Gruber (Hyundai Team Engstler) en Marcel Fugel (Honda ADAC Sachsen) verwikkeld. Engstler wist zich naar P2 op te werken maar was niet in staat om het tempo van Dominik Fugel bij te houden. Die kwam na 19 ronden met een voorsprong van ruim 17 seconden als eerste over de eindstreep.

2021 Junior Kircher Eindelijk een podiumresultaat voor René Kircher.

Achter Engstler kwam Nico Gruber als beste vertegenwoordiger uit de Honda Junior Challenge aan de finish. Daarachter volgde de Deen Martin Andersen die voor een goed resultaat voor Hyundai Team Engstler zorgde. De 21-jarige Marcel Fugel had op zijn verjaardag gedurende lange tijd het podium in het vizier maar viel door een technisch defect voortijdig uit.

De vijfde plek ging aan Robin Jahr (D/30 Roja Motorsport by ASL Lichtbau) eveneens met Hyundai gevolgd door Eric Scalvini (I/26 Wimmer Werk Motorsport Seat Leon Cupra) en de Litouwer Jonas Karlys (Hyundai). De achtste plek werd ingenomen door de Opel TCR Astra van Philipp Regensperger (D/23 Regensperger Racing) gevolgd door René Kircher (D/21) in de Team Oettinger VW Golf TCR.

Luca Engstler: " In de eerste wedstrijd hadden wij problemen met de versnellingsbak. Daardoor verloren we de tweede plek. Maar ook vandaag hadden we nodige problemen. Maar de Honda hadden we hier toch niet kunnen verslaan. In Hockenheim zijn wij weer aan de beurt."

2021 Engstler 1
Weinig punten voor Luca Engstler dit weekend.

Fugel dominant in Race 1
Ook in de eerste wedstrijd was Fugel, op de baan die slechts weinige kilometer van zijn geboorteplaats bevindt, dominant. Hij won met een voorsprong van ruim 14,389 seconden op de TCR Hyundai van Martin Hyundai. Junior René Kircher eindigde in zijn VW Golf GTI TCR als derde. Dominik Fugel: "Het was een erg geslaagde zaterdag. Onze auto beschikt over een zeer goede aerodynamica en de Civic past gewoon bij deze baan." Voor zowel Luca Engstler als Eric Scalvini verliep de eerste wedstrijd wat minder gunstig.

Beiden kwamen niet in de Top 10. Engstler leek wederom een podium op het oog te hebben maar technische problemen en twee ongeplande pitstops wierpen hem naar de 16e plek terug. Ditmaal geen punten voor de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Scalvini was in de negende ronde in een lichte aanrijding met de Pool Legutko verwikkeld en eindigde als dertiende en kon nog drie punten mee naar huis nemen.

Fugel nam bij de start direct de leiding en kon flink wat afstand nemen. Achter hem wisselden de posities tussen Andersen, Kircher en Marcel Fugel meermaals. Technische problemen speelden Marcel parten en hij kwam als 15e over de streep. Na 22 ronden veranderde er in de Top 3 weinig meer. Patrick Sing (D/29 Race Sing) eindigde als vijfde gevolgd door de Honda Civic TCR van Christopher Röhner (D/23 Honda ADAC Sachsen). Roland Hertner (D/61 Hyundai Team Engstler) finishte als achtste en eerste in het Trophy klassement.


2021 Fugel
Sterk optreden van Dominik Fugel op zijn thuiscircuit.


Commentaren na de eerste wedstrijd
Martin Andersen: " Het was een harde wedstrijd. Ik had vele duels maar ik heb ook wel een paar foutjes gemaakt. Maar ik heb ervan genoten. In zijn totaliteit een goede wedstrijd. Ik ben tevreden."

René Kircher: "Een supergevoel. Wij hadden dit jaar zoveel problemen en steeds weer pech met de auto. Eindelijk werden we beloond voor de prestaties van iedereen binnen ons team. Ik had op een podium gehoopt als ik hierheen kwam. Ik ben dolgelukkig."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet