Formula 4

Formule 4: Tim Tramnitz en Vlad Lomko winnen op de Sachsenring

Een succesvol weekend voor het team van US Racing dat eigendom is van Harald Ungar en Ralf Schumacher. Tim Tramnitz won beide Formule 4-wedstrijden op de Sachsenring terwijl de Rus Vlad Lomko zijn allereerste overwinning voor het team in de slotwedstrijd wist te behalen.

2021 Tim Tramnitz
Tim Tramnitz won voor het team van US Racing twee wedstrijden op de Sachsenring.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Tim Tramnitz en Vlad Lomko winnen op de Sachsenring
Niet meer dan negen auto's waren op de Sachsenring aanwezig. De 16-jarige Tim Tramnitz schreef de eerste beide wedstrijden voor het team van US Racing op zijn naam en Vlad Lomko de laatste. In de eerste wedstrijd had Tramnitz een wat mindere start en moest zich sterk verdedigen aangezien Oliver Bearman eigenlijk iets sneller was. Toch wist Tramnitz de leiding te behouden en pakte zijn tweede seizoenszege Voor zijn "move" bij de start kreeg Tramnitz overigens wel een waarschuwing van de wedstrijdleiding.

Achter Tramnitz leverden Oliver Bearman (VAR) en Luke Browning (US Racing) een fraai gevecht om de tweede plek. Halverwege de wedstrijd was er een safetycar-interruptie voor de Fransman Marcus Armand (F/15 R-Ace GP) die in de grindbak vaststond. Daardoor kwam het veld weer dicht bij elkaar en dit incident zorgde voor een spannende slotfase. Bearman slaagde er niet in om Tramnitz te passeren en moest met een tweede plek genoegen nemen. Op zondagochtend behaalde Tramnitz zijn derde seizoenszege en versloeg daarbij Luke Browning (US Racing) en de Fransman Vincent Bernier (F/17 R-Ace GP).

2021 Bearman Oliver Bearman leidt het kampioenschap voor het team van Frits van Amersfoort.

De derde wedstrijd leverde het nodige spektakel op en werd door de Rus Vlad Lomko gewonnen. In de eerste tweewedstrijden was hij als vijfde en zevende geëindigd. De Fransman Sami Meguetouniff (F/17 R-Ace GP) wist in leidende positie echter niet stand te houden en werd al snel door Lomko gepasseerd en verloor steeds meer terrein en viel uiteindelijk naar de zesde plek terug. In de elfde ronde begon Bearman Lomko behoorlijk onder druk te zetten maar de VAR-rijder slaagde er niet meer in om de Rus te passeren en zou als tweede eindigen nadat hij vanaf P5 gestart was.

Oliver Bearman: " Een mooie afsluiter nadat het weekend gedeeltelijk ongelukkig verliep. Het is geen gemakkelijke baan hier en fouten kun je je niet permitteren." Nikita Bedrin (Rus/15 VAR) was met een derde plek opnieuw de beste rookie en eindigde als derde. Daarachter volgde Tim Tramnitz die in de tussenstand van het kampioenschap een achterstand van 35 punten op Oliver Bearman (VAR) heeft.

2021 Bearman Lomko Bedrin
Podium na R3. Vlnr. Oliver Bearman, Vlad Lomko en Nikita Bedrin.

Achter in het startveld profiteerde de Zwitserse rookie Michael Sauter van een aanrijding tussen Luke Browning en Victor Bernier en eindigde als vijfde. Voor Sauter een sterke comeback. Na een trainingscrash op de vrijdag wilde het kleine familieteam naar huis gaan. Onverwachte hulp kwam bijna van alle teams die reserve-onderdelen en monteurs ter beschikking stelden waardoor de Zwitser alsnog het gehele weekend kon racen. De inspanningen werden beloond want Sauter behaalde tijdens de wedstrijd op zondag zijn beste seizoensresultaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet