24H Series

24H Series: Herberth Motorsport behaalt fel bevochten zege in Hankook 12H Hungary

Herberth Motorsport heeft in een felle strijd gedurende de volledige race CP Racing weten te verslaan en heeft daarmee de Hankook 12H Hungary 2021 gewonnen.

collage-1


Herberth Motorsport behaalt vierde seizoenszege
Zowel de Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Alfred Renauer) als de CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) stonden bij de hervatting van de race vanmorgen op de eerste rij, maar na een grandioze start van de tweede Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#92, Jürgen Häring / Bobby Gonzales / Marco Seefried / Daniel Allemann) vanaf de tweede rij was CP Racing na twee bochten al teruggevallen naar de derde plaats. CP Racing nam daarna weer de leiding over nadat de Herberth-Porsche met nummer 91 voor een tankstop de pits in kwam en kon vervolgens de voorsprong zelfs vergroten, toen de eerste tankstop van het Amerikaanse team tijdens een code-60-fase kon worden doorgevoerd.

De beide teams reden met uiteenlopende tankstrategieën en wisselden elkaar in de loop van de middag meerdere malen aan kop van het klassement af, totdat Herberth Motorsport na driekwart van de race met snelle stints de leiding in de wedstrijd kon overnemen.

Herberth Motorsport legde in totaal 367 ronden op de 4,381 kilometer lange Hungaroring af en behaalde uiteindelijk de vierde overwinning van het seizoen. Dit resultaat betekent tevens de zesde overwinning op rij voor Porsche in de 24H Series 2021.

"Voor ons was het een coole race", zei Alfred Renauer tegen Lukas Gajewski van radiolemans.com. "Het was een felle strijd met de auto van CP Racing, omdat die een goede strategie hadden, waardoor wij alles moesten geven. Dank aan het team, die hebben het, zoals al het hele seizoen, perfect gedaan. Ik ben erg blij met dit succes. Hopelijk lukt ons dit in Sebring nog een keer!"

Rutronik Racing behaalt in slotfase laatste podiumplaats
Achter CP Racing, dat met de tweede plaats zijn beste seizoensresultaat herhaalde, was er voor de Rutronik Racing by TECE Audi R8 LMS GT3 (#18, Michael Doppelmayr / Pierre Kaffer / Swen Herberger) een verrassende podiumplaats, nadat het team pas zes minuten voor het einde de derde plaats algemeen had overgenomen.

Met een royale geste ten gunste van de Audi-merkgenoten maakte Car Collection Motorsport (#500, Martin Rump / Martin Lechmann / Nathanaël Berthon), lange tijd met zicht op een podiumplaats, in de slotfase van de race plaats, zodat Rutronik voor de strijd om de titel een groter aantal punten kon binnenhalen. In een vrijwel probleemloze race voor Car Collection Motorsport was er alleen maar een defect aan de radioverbinding, dat voor een misverstand tussen rijder en monteurs zorgde, waardoor de Audi in de beginfase korte tijd zonder brandstof op de baan kwam te staan.
  collage-2

991-klassewinnaar Willi Motorsport by Ebimotors vijfde algemeen

Na een vergelijkbaar sterke prestatie van Willi Motorsport by Ebimotors Porsche 911 GT3 Cup (#955, Fabrizio Broggi / Sergiu Nicolae / Sabino de Castro) completeerden de 991-klassewinnaars de top vijf in het algemeen klassement, nadat het Roemeens-Italiaanse team op het rechte stuk uit eigen kracht JR Motorsport (#2, Ted van Vliet / Ruud Olij / Bas Schouten) had ingehaald. Niettemin was ook de zesde plaats algemeen een indrukwekkend resultaat voor de BMW M6 GT3 van het laatstgenoemde team bij de première van de auto in de 24H Series.

De RD Signs racing team-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#720, Audrius Butkevicius / Nicola Michelon / Paulius Paskevicius) eindigde als zevende in de GT-divisie en won daarmee de fel bevochten GTX-klasse. De auto moest het in de race zonder ABS doen en verloor aanvankelijk tijd in de grindbak, wat de vijfde van de in totaal zeven code-60-fases van de race veroorzaakte, en verloor op weg terug naar de pits twee keer het rechter achterwiel. Het Litouwse team profiteerde echter ook van tijdverlies voor de Vortex V8-Vortex 1.0 (#701, Philippe Bonnel / Gilles Courtois / Nicolas Nobs), die weliswaar de tweede plaats in de klasse behaalde, maar al in de beginfase vanwege problemen met de dynamo een uur op de concurrentie moest toegeven.
  collage-3

ST Racing leidt na GT4-klassezege in GT-teamklassement

Ondanks drama in de slotfase voor de ST Racing-BMW M4 GT4 (#438, Samantha Tan / Chandler Hull / Jon Miller), waarbij in het elfde uur het differentieel brak, behaalde het Canadese team de achtste plaats in de GT-divisie en de derde GT4-klassezege van het seizoen. Met dit succes gaat ST Racing ook aan de leiding in de tussenstand van het GT-teamklassement, net voor Vortex V8.

MP Racing (#58, Thomas Gostner / David Gostner / Corinna Gostner) completeerde de top tien van de GT-divisie, maar de frontpartij van de Mercedes-AMG GT3 raakte flink beschadigd door een crash in de vangrails in bocht 4. Het Italiaanse team keerde na een drie uur lange reparatie weer terug in de race.
  collage-4

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing behaalt vierde TCE-zege

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing behaalde bij de Hankook 12H Hungary de vierden TCE-divisiezege van het seizoen op rij. De Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#112, Miloš Pavlović / Christoph Lenz / Jasmin Preisig / Emil Heyerdahl) reed dit weekeinde in een opvallend groen kleurenschema vanwege de samenwerking met de Greenhope Foundation, een charitatieve instelling in het kader van het initiatief 'Sport against Cancer'.

"Het was een prima race", zei Jasmin Preisig tegen Lukas Gajewski van radiolemans.com. "We hadden geen problemen, de snelheid was altijd goed en we zijn erg blij met dit succes. Het is waarschijnlijk onze grootste overwinning en een belangrijk succes voor Greenhope en Sport against Cancer."

De tweede Autorama-Volkswagen Golf (#1, Constantin Kletzer / Lukasz Stolarcyk / Emil Heyerdahl / Fabian Danz) eindigde achter de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry) als derde. Voor AC Motorsport was het de vierde TCR-podiumplaats van het seizoen, ondanks remproblemen in de beginfase. Daarmee is het Belgische team in het TCE-teamklassement nu op slagafstand van de Autorama-Volkswagen met het nummer 1.
  collage-5

TCX-klassewinnaar Munckhof Racing beleefde met de BMW M4 GTR (#210, Eric van den Munckhof / Marco Poland) een lastige race en eindigde als vierde in de TCE-divisie, gevolgd door Red Camel-Jordans.nl (#101, Ivo Breukers / Luc Breukers / Rik Breukers). Het laatstgenoemde team, dat dit weekeinde voor het eerst met een Audi RS 3 LMS in actie kwam, voerde aanvankelijk de divisie aan, maar technische problemen leidden halverwege de race uiteindelijk tot opgave.

De finale van de 24H SERIES powered by Hankook 2021 vindt van 18-20 november op Sebring International Raceway in de Verenigde Staten plaats. De première van de Hankook 24H Sebring is de eerste internationale 24-uursrace op het circuit in Florida. Nadere informatie is te vinden op: www.24hseries.com


UITSLAG

UITSLAG per klasse

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet