GT

GT4: Doorbraak Aston Martin in GT4 Germany op de Sachsenring. Indy Dontje 2e

Vorige week zegevierde Aston Martin in de NLS op de Nordschleife met een eerste overwinning. Vandaag zorgde de combinatie Hugo Sasse (D/17) en Mike David Ortmann (D/21) met een allereerste zege van het Britse merk voor een doorbraak in de GT4 Germany. Indy Dontje maakte bij het team van Dörr Motorsport zijn comeback in het ADAC pakket en eindigde samen met Christer Jöns (D/33) zijn comeback in een McLaren 570S en eindigde als tweede De Team Zakspeed AMG Mercedes GT4 van de combinatie Jan Marschalkowski (D/18)/ Theo Nouet ( F/19).

2021 AM winnaar
Voor de eerste maal een Aston Martin zege in het GT4 Germany kampioenschap.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Doorbraak Aston Martin in GT4 Germany op de Sachsenring. Indy Dontje 2e
Voor zowel Sasse als Ortmann was hun zege een aardig opwarmertje voor de ADAC GT Masters later op de dag. Beiden komen namelijk in beide series uit. Sasse, die als Junior door de ADAC ondersteund wordt; "Wij zijn dolgelukkig met deze overwinning. Het team heeft ons een superauto geleverd." Hugo nam vanaf pole direct de leiding en wist wat afstand te nemen. Na een foutje moest hij de leiding aan Marschalkowski afstaan.

Sasse: "Ik had last van onderstuur en ten gevolge daarvan kwam ik in het grind terecht. Dit kostte ons drie of vier seconden. "Marschalkowski profiteerde slechts kortstondig van zijn leidende positie. Vanwege een incident bij de start kreeg hij door de wedstrijdleiding een z.g. "penalty lap" opgelegd en viel naar de derde plek achter de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 van Gabriele Piana (I/ 35) terug.


Tot aan de reguliere pitstops veranderde er binnen de Top 3 weinig. Nadat Sasse met Ortmann had gewisseld nam de Aston Martin opnieuw de leiding en wist in de tweede fase de voorsprong te vergroten. Piana's teamcollega Gabriele Piana kwam steeds meer onder druk van Nouet in de AMG Zakspeed GT4 Mercedes te staan. Vijftien minuten voor het einde wisselden beiden van positie.

2021 Indy Dontje
Prachtige comeback van Indy Dontje in de ADAC GT4 Germany.


Op P4 liggend profiteerde Christer Jöns. De Dörr Mclaren-rijder ging eerst aan Nouet voorbij en vervolgens moest ook Schrey eraan geloven. De BMW M4-rijder verloor volgens nog meer terrein en moest ook de Aston Martin van de combinatie Phil Dörr (D/20)/ Andreas Wirth (D/36) voorbij laten. Piana beëindigde de wedstrijd als vijfde.

Met een voorsprong van 8,357 secs. ging Ortmann als eerste over de eindstreep. Mike David Ortmann: "Dit was een superwedstrijd. Hugo heeft fantastisch werk verricht en ik kon de wedstrijd op solide wijze naar huis rijden. Geen fouten maken en gewoon het hoofd koel houden." Sasse won ook het Junior-klassement.

De combinatie Joel Sturm (D/19)/Alexander Hartvig (DK/18) eindigde voor Team Allied Racing als zesde, gevolgd door Alexander Tauscher (D/19)/ Levi O'Dey (D/17) (beiden Küs Team Bernhard), Moritz Wisskirchen (D/19)/Phill Hill (D/19) (beiden Team Allied Racing), Max Kronberg (D/34)/ Tim Heinemann (D/23) (W&S Motorsport) Allen met Porsche. Het BMW duo Marcel Lenerz (D/24)/ Christopher Dreysprung (D/24) completeerden de Top 10. Het Trophy klassement werd gewonnen door de Allied Racing Porsche-combinatie Tom Kieffer (LUX/46)/Christian Kosch (Lux/44).

2021 Podium Een gevarieerd podium met rijders van drie verschillende merken.


Commentaren
Christer Jöns: "Heel bijzonder dat wij hier een podiumplek konden bereiken. De auto heeft vandaag ongelofelijk goed gefunctioneerd. Ik moest het brandstofverbruik en de banden goed in de gaten houden. Toen ik Nouet en Schrey voor mij zag wilde ik per sé voorbij. Ik moest wel voorzichtig zijn omdat beiden in de titelstrijd verwikkeld zijn. Ik slaagde er in om ze te passeren. Ben erg blij met dit resultaat."

Indy Dontje: "Ik zat dit weekend voor het eerst in de auto en wist direct een tweede plek te behalen. Een droom. Ik had een goede start maar moest Gabriele Piana laten passeren. Daarna moest ik mijn temp onder controle houden en probeerde voor Christer de banden zoveel mogelijk te sparen. Daardoor kon hij goed pushen en de wedstrijd naar huis rijden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet