Porsche Cups

Porsche Cups: Larry ten Voorde met zege Sachsenring op titelkoers

Met een zevende zege in de Duitse Porsche Carrera Cup is Larry ten Voorde duidelijk op titelkoers. In de dertiende wedstrijd van het kampioenschap vergrootte de Nederlander zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap met 33 punten. Ayhancan Güven eindigde als tweede.

2021 PC Sachsenring 1
Start op de Sachsenring. En zoals gebruikelijk chaos in de eerste bocht. Ten Voorde en Güven strijden om de kop.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche

Larry ten Voorde met zege Sachsenring op titelkoers
Ten Voorde was na zijn zege meer dan tevreden. Larry ten Voorde: " Bij de start slaagde ik er niet direct in om Ayhancan Güven te passeren maar kort daarna vond ik een gaatje en greep direct mijn kans."

De wedstrijd op de Sachsenring werd door een turbulente openingsfase gekenmerkt. Direct bij de start wist Güven direct zijn eerste positie te verdedigen maar moest vrijwel direct zijn positie aan Ten Voorde afstaan. Al direct in de openingsronde moest de safetycar voor verschillende gestrande auto's in actie komen.

Bij de herstart op zijn 25e verjaardag demonstreerde Ten Voorde zijn ervaring en kwam met een voorsprong van 1.8 secs.op Güven als eerste over de finish.

Ayhan Güven: "Inhalen op dit smalle circuit is een grote uitdaging. Helaas heb ik Larry ten Voorde niet onder druk kunnen zetten. Zondag start ik weer vanaf pole en vastbesloten om te winnen."

De 24-jarige Julian Hanses behaalde in zijn tweede Porsche Carrera Cup-seizoen met een derde plek zijn allereerste podium. Julian Hanses: "Sinds mijn eerste wedstrijd is een podiumresultaat het doel geweest. Het sleutelmoment lag in een superstart en dat ik direct P3 wist te veroveren.

Een prachtig duel tussen de Oostenrijker Christopher Zöchling(A/Fach Tech Auto) en Leon Köhler (D/Nebelus Racing by Huber) om de vierde plek werd in het voordeel van de ervaren Oostenrijker beslist. Daarachter eindigde Morris Schuring als beste rookie als zesde. Daarachter werd de Top 8 afgerond door Jukka Honkavuori (SF) en Bastiaan Buus (DK/Allied Racing).

In de ProAm klasse ging de overwinning naar Kim Hauschild (D/HRT Motorsport) na een fraai duel met Jan Erik Slooten (D/Phoenix Racing) Carlos Rivas(LUX) eindigde hier als derde en behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

2021 Larry
Larry ten Voorde gaf zichzelf op de Sachsenring een perfect verjaardagscadeau.


Uitslag
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
2. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing)
3. Julian Hanses (D/HRT Performance)
4. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)
5. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber)
6. Morris Schuring (NL/Team GP Elite)
7. Jukka Honkavuori (SF/MRS GT-Racing)
8. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
9. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin)
10. Daan van Kuijk (NL/GP Elite)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet