NASCAR

NASCAR: Drievoudige overwinning voor JRM Motorsports in eerste Play-off ronde Las Vegas. Zege voor Josh Berry

Het team van Kaulig Racing was de laatste tijd een hot team in de NASCAR Xfinity-series maar tijdens de Alsco 302 was het geluk aan de zijde van JRM Motorsports. Een drievoudige zege met invaller Josh Berry als winnaar. Die behaalde zijn tweede Xfinity-zege. In de Top 5 eindigde drie JRM Chevrolets.

2021 Josh Berry Vegas
Mooie zege voor supersub Josh Berry in Las Vegas.

Tekst: Willem J. Staat
Foto': NASCAR

Drievoudige overwinning voor JRM Motorsports in eerste Play-off ronde Las Vegas. Zege voor Josh Berry
Bij het team van JRM Motorsports verving Josh Berry de geblesseerde Michael Annett en behaalde zijn tweede Xfinity-zege. Josh Berry: "Dat ding was zo snel, het kostte mij een tijdje om erachter te komen. Ik moest gewoon gedisciplineerd blijven en het team heeft de juiste aanpassingen gedaan. Justin Allgaier en ik hebben veel samen geracet en daarin overtrof hij mij vaak. Vandaag hebben we een overwinning kunnen bemachtigen. Het was geweldig om als Nr. 1 naar de volgende ronde van de Play-offs te gaan. Een 1-2-3 finish. Dit was gaaf." De inmiddels 30-jarige Berry won eerder dit jaar op Martinsville en volgens verwachting gaat hij in 2022 een volledig seizoen rijden.

Austin Cindric nam direct de leiding met A.J. Allmendinger in zijn kielzog. Allmendinger schreef het eerste wedstrijdsegment op zijn naam. Overigens zijn 10e dit seizoen. Het tweede segment kwam op naam van Josh Berry te staan. Die reed hier ruim 90 ronden aan de leiding. 42 ronden voor het einde nam Berry de leiding en moest die alleen tijdens de reguliere pitstops kortstondig afstaan. 17 ronden voor het einde was nam de JRM Motorsports-rijder definitief de kop. Noah Gragson eindigde als derde en dit was eigenlijk wel opmerkelijk. Zeker omdat hij in Las Vegas tweemaal voor te snel rijden in de pitlane bestraft werd.

Gragson: "Ik moet gewoon beter zijn want het team bracht een ongelofelijk snelle auto naar de baan. Erg blij voor Josh en het team. We hadden supersnelle auto's en daar mogen we trots op zijn." Een aantal play-off rijders waaronder Riley Herbst, Jeb Burton en Jeremy Clements waren het slachtoffer van een crash waarbij maar liefst 12 auto's betrokken waren."

Jeb Burton: " Ik geloof niet dat het de bedoeling was om in Turn 1 in de 26e ronde drie breed te gaan. Frustrerend dat ik gewoon niets kon doen. We hadden vandaag gewoon een goede run nodig. Zeker omdat we volgende week naar Talladega gaan. Won daar eerder dit jaar en op Daytona. Weet hoe dat ik dit en op de Roval moet aanpakken. Op de speedways beschik ik over één van de beste teams."

In de tussenstand van de play-offs beschikt Austin Cindric over een voorsprong van zeven punten op A.J. Allmendinger. Daarachter volgens Allgaier (28 punten achterstand), Gragson ( min 29 punten) en Hemric (min 32 punten). Achteraf werd geconstateerd dat een wielmoer bij Berry's winnende Chevrolet niet goed bevestigd was. Voor de crewchief van het team gaat dit zeker een bestraffing opleveren.

Uitslag Alco 302 Las Vegas
1. Josh Berry Chevrolet 201 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 201 ronden
3. Noah Gragson Chevrolet 201 ronden
4. Austin Cindric Ford 201 ronden
5. Daniel Hemric Toyota 201 ronden
6. Brandon Jones Toyota 201 ronden
7. A.J. Allmendinger Chevrolet 201 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 201 ronden
9. Justin Haley Chevrolet 201 ronden
10. Harrison Burton Toyota 201 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet