DTM

DTM: Groeten uit Assen

IMG 4769 2
Gezelige drukte tijdens de DTM-pitwalk: het was weer ouderwets!

Voor het derde jaar op rij was de DTM te gast op het TT-Circuit Assen. Een volgepakt programma met mooie races, prachtig nazomerweer, goed gevulde tribunes en een fijne sfeer: alle ingrediënten waren aanwezig, zodat het een rondom geslaagd weekeinde was. Langzaam keren we weer een beetje terug naar de oude vertrouwde situatie, inclusief toegang voor publiek tot de paddock, waarmee we ook weer het nodige materiaal konden verzamelen voor een 'Groeten uit'.

Tekst en foto's: Marco Antheunisse, Gerrie Hoekstra, René de Boer
Additionele foto's: DTM, LDP

IMG 7069


De route over de A28 naar het noorden is niet de meest inspirerende autorit, maar als je langs de weg dan deze racereclame tegenkomt, word je vanzelf weer vrolijk. "Jetzt geht's los" was dit weekeinde een regelmatig gehoorde kreet, en zo was het dan ook!

21aa6c7e-1cc3-4ffe-9b19-16782717f1b4

Twee jaar geleden zorgden DTM-bolides (met ondermeer Robin Frijns) en auto's en motorfietsen uit diverse andere raceklassen nog voor volop spektakel tijdens de DTM City Demo in de binnenstad van Assen. Dat soort dingen kan nog niet, maar in ieder geval was er op donderdag voorafgaand aan het raceweekeinde een echte publiekstrekker aan de kop van de Vaart in Assen in de vorm van de Red Bull-Ferrari-DTM-raceauto van Liam Lawson.

1385253c-19f4-455e-a7b2-d9f66ef40fe2

Misschien bracht het wel geluk: Lawson nam tijdens het DTM-weekeinde in Assen voor het eerst sinds zijn overwinning in de eerste race van het seizoen in juni op Monza weer de leiding in de tussenstand van het rijdersklassement over.

IMG 2878

Op vrijdag was Kees van de Grint met zijn echtgenote Annemiek te gast bij de DTM in Assen. Van de Grint was namens bandenfabrikant Bridgestone in de jaren negentig jarenlang nauw betrokken bij de DTM, waar hij ondermeer de Mercedes-fabrieksrijders als Bernd Schneider en Klaus Ludwig bijstond. Daarna vervulde hij die taak voor Michael Schumacher bij Ferrari in de Formule 1. Ook is Van de Grint een kenner van de historie van auto- en kartsport. Hier het echtpaar Van de Grint op de foto met Benedikt Böhme, directeur van de DTM-organisatie ITR.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet