Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula 4

Formule 4: Succesvol weekend voor VAR in Hockenheim. Zeges voor Oliver Bearman en Nikita Bedrin

Tijdens het ADAC Weekend op Hockenheim was het Formule 4 team van Frits van Amersfoort andermaal succesvol. De Brit Oliver Bearman won de eerste wedstrijd op zaterdag en de Rus Nikita Bedrin sloot het weekend met een zege in de laatste wedstrijd van het weekend af. Overigens leidt Bearman in de tussenstand van het kampioenschap.

2021 Oliver Bearman
De Brit Oliver Bearman leidt het kampioenschap voor VAR.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Succesvol weekend voor VAR in Hockenheim. Zeges voor Oliver Bearman en Nikita Bedrin
Het team van Frits van Amersfoort begon en eindigde het weekend met een overwinning in het ADAC Formule 4 kampioenschap. Vanaf pole won Bearman de eerste wedstrijd op zaterdag en wist in de allereerste ronde al een voorsprong van meer dan 1.5 secs. op de concurrentie op te bouwen. Achter hem gingen de US-rijders Dunne, Browning en Tramnitz met elkaar in duel. De Ier Alex Dunne maakte zijn Duitse Formule 4 debuut en eindigde indrukwekkend achter Bearman als tweede. Dunne versloeg direct bij zijn debuut zijn US-Racing teamgenoten Luke Browning en Tim Tramnitz. Voor Bearman betekende het overigens zijn vijfde seizoensoverwinning.

Oliver Bearman: "Totaal klasse om hier de eerste wedstrijd te winnen. Zeker omdat ik hier vorig jaar voor de eerste maal in een eenzitter won. Ik ben met erg goede herinneringen naar deze baan teruggekeerd. Van buiten mag het er misschien gemakkelijk uitgezien hebben maar de drie achter mij hebben behoorlijk veel druk gemaakt. Vooral Alex Dunne beschikte in het begin over een goed tempo. Maar hij kwam niet genoeg dichtbij en ik kreeg het voor elkaar om allen op afstand te houden."

2021 Alex Dunne Is de Ier Alex Dunne de nieuwe Formule 4 sensatie van de toekomst? Hij gaf in Hockenheim een aardig visitekaartje af dit weekend.

De Ier Alex Dunne was over zijn ADAC Formule 4 debuut meer dan tevreden. "Ik ben erg gelukkig. We hebben goed werk verricht. Van tevoren had ik geen hoge verwachtingen en wilde het per race bekijken en hoopte op misschien een podium. Na een goede start en een klein duel met Luke Browning kon ik mij op P2 positioneren. Luke en ik profiteerden er gewoon van dat Tim Tramnitz een paar kleine probleempjes had zodat we hem voor de eerste bocht gemakkelijk konden passeren. Ik heb er alles aan gedaan om Bearman te passeren maar die was gewoon te sterk voor ons. Ik ben meer dan tevreden."

Tijdens de tweede wedstrijd op zondag behaalde US Racing-coureur Tim Tramnitz eindelijk zijn eerste seizoensoverwinning. Zijn teamgenoten Alex Dunne en Luke Browning eindigden resp. als tweede en derde. Tim Tramnitz: "Ik ben mega happy. Mijn start was niet zo bijzonder maar de auto voelde erg goed aan."

2021 Tim Tramnitz
Eindelijk een eerste Formule 4 overwinning voor Tim Tramnitz.

Bij de omgekeerde startgrid voor de allerlaatste wedstrijd van het weekend gingen de beide VAR-coureurs Bence Valint (HON/16) en Nikita Bedrin (RUS/15) vanaf de eerste startrij van start. De Hongaar produceerde een superslechte start en kwam pas als negende uit de eerste ronde terug. Aan kop vochten Bedrin en Bearman een fraai duel uit waarbij de posities meerdere malen wisselden. Tenslotte was het Bedrin die de overwinning pakte gevolgd door Bearman en zijn landgenoot Vlad Lomko (16/ US Racing).

Tevens liet Bedrin de snelste ronde in de wedstrijd noteren ( 1.42. 697). Nikita Bedrin: "Ik ben dolgelukkig met dit resultaat, de topsnelheid ontbrak een beetje maar ik heb mijn koppositie weten te verdedigen." Tim Tramnitz eindigde als vierde gevolgd door Victor Bernier (F/17 R-Ace GP). Daarachter volgden Browning, Valint en Joshua Dufek(CH/16 VAR).

2021 Bedrin
Nikita Bedrin leidt het rookie klassement en pakte in de derde wedstrijd op Hockenheim de overwinning.

In de tussenstand van het kampioenschap gaat Bearman met 167 punten aan de leiding. "Natuurlijk verheug ik mij hierover maar er is nog een lange weg te gaan. We moeten sterke resultaten binnenhalen om tot het einde voor te blijven. Tim Tramnitz staat met 118 punten op de tweede plek. Wel profiteerde Tramnitz van de afwezigheid van Sebastian Montoya en Kirll Smal. Het rookie klassement wordt door VAR-coureur Nikita Bedrin met 186 punten aangevoerd. Bij de teams staat VAR eveneens aan de leiding.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet