Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR Germany: Eric Scalvini en Luca Engstler winnen tijdens ADAC weekend Hockenheim

Eric Scalvini en Luca Engstler behaalden tijdens het ADAC Weekend in Hockenheim beiden een overwinning. Scalvini won op zaterdag terwijl Engstler gedurende de zondag succesvol was. Engstler mocht zich zoals in Duitsland gebruikelijk ook nog "Halbzeitmeister" noemen. Een term die wij in Nederland gelukkig niet gebruiken. Stel dat je geen kampioen wordt. Vanaf pole pakte Scalvini afgelopen zaterdag zijn derde seizoensoverwinning.

2021 Start R2
Slechts weinig auto's aan de start in Hockenheim maar spektakel genoeg.

Tekst: Willem J. Staat

Foto's: ADAC Motorsport

Eric Scalvini en Luca Engstler winnen tijdens ADAC weekend Hockenheim
Vanaf pole behaalde de Italiaan Eric Scalvini afgelopen zaterdag met de Wimmer Werk Motorsport Cupra Leon Competicion zijn derde seizoensoverwinning. De Italiaan lag van start tot finish onbedreigd aan de leiding. Luca Engstler (D/21 Hyundai Team Engstler) eindigde in zijn i30N TCR Hyundai als tweede gevolgd door Dominik Fugel (D/24 ADAC Honda Racing Sachsen) in een Honda Civic TCR. Eric Scalvini: " Gewoon ongelofelijk. De auto was perfect afgesteld. Iedereen binnen het team heeft uitstekend werk verricht. Met deze zege ben ik dolgelukkig. Zeker omdat ik in Hockenheim nog geen enkele wedstrijd gereden heb." Vanaf pole nam polesitter Scalvini direct de leiding en wist tevens van zijn achtervolgers afstand te nemen. De gebr. Fugel hadden met hun Honda's eigenlijk beiden een superstart. Vanaf P5 kwam Marcel Fugel in de eerste ronde als derde voorbij terwijl Dominik Fugel vanaf P10 een raketstart produceerde en als vijfde door kwam.

2021 Scalvini Hockenheim 1 Derde seizoensoverwinning voor de Italiaan Eric Scalvini op Hockenheim.

Dominik zette flink het gas erop want ging na vijf minuten wedstrijd al aan Martin Andersen (DK/37 Team Engstler Motorsport) en zijn jongere broer Marcel voorbij. Het leverde hem P3 op. Een crash tussen René Kircher (D/21 Volkswagen Team Oettinger VW Golf GTI TCR) en Robin Jahr (D/30 Roja Motorsport by ASL Lichtbau Hyunda i 30N TCR) veroorzaakte een safetycar-interventie. Na zes minuten onderbreking nam Scalvini opnieuw de leiding. Marcel Fugel en Martin Andersen leverden een verbeten duel om de vierde plek dat in de Parabolica voortijdig vanwege een gebroken aandrijfriem in de Honda voortijdig werd afgebroken.

Het leverde Andersen de vierde plek op. Aan de kop veranderde er weinig meer. Scalvini won met een voorsprong van ruim 2,877 de wedstrijd. Achter de Top 3 eindigde Nico Gruber (A/20 Hyundai Team Engstler) op de vijfde plek en won daarmee in de Junior Challenge. Daarachter volgden Jonas Karlys (LT/32 NordPass) en Roland Hertner (D/61 Hyundai Team Engstler) beiden met Hyundai. Hertner eindigde als eerste in het Trophy klassement.

2021 Dominik Fugel
Sterk optreden van de gebr. Fugel in Hockenheim.

Luca Engstler won de tweede wedstrijd op zondag vanaf pole en wist zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap verder uit te breiden. Eric Scalvini eindigde als tweede en Nico Gruber als derde. Bij de start was Engstler iets sneller weg dan zijn teamgenoot Martin Andersen. Scalvini had een iets mindere start maar wist Andersen al in de Parabolica te verschalken. Andersen raakte daarna in een prachtig duel met de Honda Civic TCR van Marcel Fugel verstrikt. Contact was onvermijdelijk en in de allerlaatste ronde kwam het dan ook tot een confrontatie in de "Spitzkehre". Fugel moest helaas met een twaalfde plek genoegen nemen. Het leverde Nico Gruber een podiumklassering en P1 in het Juniorklassement op. Jonas Karlys eindigde als vierde gevolgd door de Pool Albert Legutko (PL/21 Albert Legutko Racing Honda Civic TCR)

2021 Podium Zondag
Het zondag podium in Hockenheim.

Commentaren na R2
Luca Engstler: " Ik hoopte op rugdekking van mijn teamgenoot Martin Andersen maar Eric ging al in de tweede ronde aan hem voorbij. Had even de indruk dat hij mij ook zou passeren maar zover kwam het gelukkig niet. Hij is een beetje over zijn limiet gegaan. Bij de volgende wedstrijd op de Sachsenring wil ik weer vol in de aanval gaan en zoveel mogelijk punten verzamelen."

Eric Scalvini: P2 is natuurlijk een goed resultaat maar ik had hier graag gewonnen. We beschikten zeker over de snelheid om Luca te verslaan. Ik verloor door blokkerende voorwiel tweemaal tijd maar dit is nu eenmaal autosport. Het hoort er gewoon bij. P2 is goed voor het kampioenschap en dit is voor mij belangrijk. We gaan nu naar de Sachsenring waar ik een halve testdag heb doorgebracht maar nog steeds niet geracet heb."

Nico Gruber: "Dit podium kwam na het wedstrijdverloop vrij onverwachts. Jammer voor Martin want in principe was het zijn derde plek. Bij de start had ik teveel wielspin en verloor enkele posities. Daarna heb ik alles gegeven en ben verder naar voren gekomen. Het team heeft uitstekend werk verricht en wij zijn weer een behoorlijke stap naar voren gekomen. Ik verheug me op de Sachsenring want daar kun je weer vol gas geven. Een moeilijke baan maar we hebben ons super voorbereid."


2021 Gruber
Nico Gruber en een groepje achtervolgers in de Spitzkehre.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet