DTM

DTM: Lucas Auer wint tweede race Assen

210919 DTM R2 Podium
Lawson, Auer en Wittmann, het podium na de tweede DTM-race in Assen

Lucas Auer heeft de zondagsrace van de DTM op het TT-Circuit in Assen op zijn naam geschreven. Met zijn Mercedes-AMG van het Winward-team startte de Oostenrijker vanaf de pole-position, leidde van start tot finish en kwam daarmee voor het eerst dit jaar en voor de zesde keer in zijn carrière als winnaar van een DTM-race over de eindstreep. Achter hem eindigde de Nieuw-Zeelander Liam Lawson met de Red Bull-Ferrari op de tweede plaats en vergrootte daarmee zijn voorsprong als leider in de tussenstand. BMW-rijder Marco Wittmann profiteerde van een lekke band in de slotfase voor de Spanjaard Daniel Juncadella en erfde zo de derde plaats.

Tekst: René de Boer (vanuit Assen, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De kwalificatie op zondagochtend werd met nog ruim twee minuten te gaan met de rode vlag onderbroken, nadat Sophia Flörsch met haar Audi in de grindbak was beland. Daarna kregen de rijders nog drie minuten om een snelle tijd op de klokken te zetten. Lucas Auer deed dat als beste en behaalde voor de tiende keer in zijn carrière de pole-position. BMW-rijder Wittmann behaalde de tweede startplaats, daarachter stonden de Ferrari-rijders Lawson en Albon.

210919 DTM R2 Start

De start van de race verliep ditmaal een stuk ordelijker dan op zaterdag. Auer nam de leiding voor Wittmann en Lawson, die echter snel de derde plek verloor aan Albon. Al in de vijfde ronde kwam Auer als leider binnen voor zijn verplichte pitstop, Lawson, Götz en nog een aantal anderen volgden zijn voorbeeld. Een ronde later stopten Wittmann en Albon. Na de stop kwam Wittmann achter Lawson weer de baan op en even later verloor hij nog een plek aan Juncadella, die in de achtste ronde stopte.

210919 R2 Start rear

Net als gisteren stopten de beide Abt-Audi-rijders Kelvin van der Linde en Mie Rockenfeller heel laat: Van der Linde in de 20e ronde, Rockenfeller zelfs pas in de 33e ronde. Zo kwam Auer niet alleen virtueel, maar ook fysiek aan de leiding en reed vervolgens relatief probleemloos zijn overwinning naar huis. Daarmee is het Winward-Mercedes-team na AF Corse-Ferrari nu het tweede team dit jaar dat met beide rijders een race gewonnen heeft. Achter Auer eindigde Lawson als tweede. In de slotfase kwam hij zelfs nog dichtbij de Oostenrijker, maar bracht diens zege ook niet meer in gevaar.

210919 DTM R2 Wittmann

Juncadella reed lange tijd op de derde plaats, maar strandde in de slotfase met een lekke band. Daardoor kreeg Wittmann de laatste podiumplaats in handen, waardoor hij net als Lawson voor de tweede keer dit seizoen in de top drie eindigde. Daarachter eindigde Kelvin van der Linde als vierde, gevolgd door Albon, Götz, Bortolotti, Müller, Abril en Muth.

210919 DTM R2 Finish
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet