Formula E

Formule E: Di Grassi naar Rokit-Venturi voor nieuw seizoen

210915 FE Venturi lineup
Rijdersbezetting Rokit-Venturi: Edo Mortara (links) blijft, Lucas di Grassi komt

In de Formule E is het momenteel winterpauze, een maand na de seizoensfinale in Berlijn. Dat betekent ook dat de transfercaroussel in beweging is. We zeggen bewust niet "in volle gang", want zoveel actie is er nu ook weer niet: het merendeel van de teams koos ervoor om de bestaande bezetting te handhaven. Maar vandaag kwam er toch was nieuws: Lucas di Grassi, die na het stopzetten van de fabrieksdeelname van Audi zonder zitje was, vond onderdak bij het Rokit-Venturi-team.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Daarmee is Di Grassi, een van de weinigen die er vanaf de allereerste Formule E-race in 2014 nog steeds bij is, wederom verzekerd van een zitje. Opmerkelijk genoeg neemt hij bij het Rokit-Venturi-team onder leiding van Susie Wolff de plek over van de Fransman Norman Nato, ondanks dat die de laatste race van het afgelopen seizoen op zijn naam wist te schrijven. Naar we begrepen was op dat moment de deal met Di Grassi echter al beklonken, zodat Nato ook als racewinnaar op zoek moest naar een alternatief.

Eerder al werd de Duitser Maximilian Günther bevestigd als nieuwe rijder bij het e.dams-Nissan-team, waar hij de teamgenoot wordt van Sébastien Buemi. Günther neemt bij het team de plek in van Oliver Rowland, die het afgelopen seizoen wel heel erg vaak bij incidenten betrokken was, en naar verluidt de overstap maakt naar Mahindra. Günther komt van het BMW-Andretti-team, dat de fabriekssteun van BMW kwijtraakte. Teamgenoot Jake Dennis, die met twee overwinningen een geweldig debuutseizoen beleefde, blijft daar wel aan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet