TCR Series

TCR: Twee dubbeloverwinningen voor Luca Engstler in TCR Germany Lausitzring

Voor Team Engstler werd het een succesvol weekend op de Lausitzring. Met Luca Engstler en de Deen Martin Andersen behaalde het team twee dubbeloverwinningen. Luca Engstler behaalde met de Hyundai i30N TCR eerder dit seizoen op Motopark Oschersleben zelf een dubbelzege.


TCR R1
Luca Engstler beleefde een goed weekend op de Lausitzring.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Twee dubbeloverwinningen voor Luca Engstler in TCR Germany Lausitzring
In de tweede wedstrijd legde Luca Engstler vanaf P2 direct de basis voor zijn tweede weekendzege. Een crash tussen drie deelnemers direct na de start in de eerste bocht zorgde voor een lange safetycarfase waarbij de wedstrijd pas elf minuten voor het einde weer werd vrij gegeven. Na de herstart wist Engstler direct wat afstand van zijn Deense teamgenoot te nemen. Achter het leidende duo streed een kwartet van vier auto's bestaande uit Dominik Fugel (D/Honda ADAC Sachsen), Nico Gruber (A) (Hyundai Team Engstler), Eric Scalvini (I/ Wimmer Werk Motorsport Cupra Leon Competicion TCR) en Marcel Fugel (D/Honda ADAC Sachsen) om de derde plek.Uiteindelijk slaagden Dominik Fugel en Nico Gruber erin om van de concurrentie wat afstand te nemen en kwamen resp. als derde en vierde over de eindstreep

2021 Jonas Karlys
Mooi resultaat voor Jonas Karlys in de eerste TCR Germany-wedstrijd op de Lausitzring.

In de eerste wedstrijd op zaterdag had Engstler eveneens een perfecte start en wist direct wat afstand te nemen van merkgenoot Jonas Karlys(LIT/Nordpass). Engstler's teamgenoot Martin Andersen zette vervolgens bij de man uit Litouwen flink wat druk op de ketel en wist hem uiteindelijk op het start/finish gedeelte te passeren. Voor Team Engstler betekende het de eerste dubbeloverwinning dit weekend. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de Oettinger VW Golf GTI TCR met een technisch defect tot stilstand waardoor de safetycar in actie moest komen. Twee minuten voor het einde werd de race opnieuw vrijgegeven maar in de wedstrijd volgorde veranderde weinig meer. Nico Gruber(20/Hyundai Team Engstler) eindigde als vierde gevolgd door Dominik Fugel (Honda ADAC Sachsen). Voor Gruber betekende het tevens P1 in de ADAC Junior Challenge. In het Trophy klassement ging de zege naar de Roland Hertner(D/61 en een oudgediende in de Duitse toerwagenwereld)

2021 Dominik Fugel
Dominik Gruber eindigde in R2 als vierde en won tevens het Junior klassement.

Commentaren
Luca Engstler na R2: " Toen het licht op groen ging heb ik helemaal niet op Martin gelet. Mijn focus lag op het feit om op het juiste moment de koppeling in te drukken en op het licht. Dit kreeg ik goed voor elkaar. In het tweede gedeelte ging het erom om weliswaar aanvallend te rijden maar ook om voorzichtig te zijn. Een dubbeloverwinning was voor ons belangrijk en ik wilde mijn teamgenoot Martin ook niet in gevaar brengen."

Martin Andersen: " Een pole en tweemaal P2. Met dit resultaat kun je tevreden vanaf de Lausitzring vertrekken. Ook was mijn start in de tweede wedstrijd niet onaardig. Mijn reactievermogen was in orde maar ik had gewoon teveel wielspin. We beschikten over veel snelheid. Ik verheug me op de volgende wedstrijd in Hockenheim. Dit is de enige wedstrijd op de kalender die ik ken."

Jonas Karlys na R1: "Ik ben dolgelukkig met mijn eerste podium in de ADAC TCR Germany. Niet te omschrijven. Gedurende lange tijd zag het naar P2 uit. In het begin had ik misschien iets sneller willen rijden maar ik wilde mijn banden sparen. Overigens had ik er niet meer op gerekend dat Andersen mij nog in de eerste bocht zou inhalen. Een mooie wedstrijd."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet