GT

GT4: Bowers en Macdonald winnen Race 2 op Nürburgring en Nederlanders vierde na inhaalrace

210905 United
United Autosports behaalde weer maximale punten

Race 2 van de GT4 European Series op de Nürburgring werd verreden op de vroege zondagochtend en werd gewonnen door Gus Bowers en Dean Macdonald (United Autosports). Net als in Race 1 hebben Charlie Fagg en Bailey Voisin (United Autosports) grote stappen gemaakt in het Silver Cup-kampioenschap, terwijl Michael Blanchemain en Christophe Hamon (Team Fullmotorsport) met nog een zege de titel pakten in de Am-klasse. Na drama op zaterdag maakte een dubbele uitvalbeurt op zondag een slecht weekend een rampzalig weekend voor de Toyota's van CMR.


Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: PR

Macdonald en Pro-Am-klasse polesitter Jim Pla (AKKA ASP) begonnen vanaf de voorste rij. Fagg had een goede start en pakte de tweede positie. Pro-Am-kampioen Grégory Guilvert (Saintéloc Racing) raakte Théo Nouet (Team Zakspeed) en viel uit. Ook Jamie Caroline (Trivellato Racing by Villorba Corse) kwam niet verder dan ronde twee door een crash. Achterin het veld raakte Andrea Bénézet (CMR), die de race vanaf pole positie in de Am-klasse aanving, de Aston Martin van Ben Dörr (Dörr Motorsport). De Fransman had teveel schade om door te gaan. Door Pascal Bachmann en Paul Theysgens (Street Art Racing) te verslaan, gingen Blanchemain en Hamon op weg naar nog een klassezege en de Am Cup-titel.

210905 BlanchemainHamon
Ook in de Am-klasse wint een Frans duo het kampioenschap

De McLarens van United Autosports bleven eerste en tweede en na de pit stops vochten Bowers en Voisin had uit om de overwinning. Team orders waren er niet en Voisin kwam er niet langs, dus dat betekende dat Bowers en Macdonald hun eerste zege van het seizoen behaalden. Jan Marschalkowski en Nouet maakten het podium af. Stéphane Lémeret en Antoine Potty (CMR) vielen weer uit met mechanische problemen, wat de kans op de titel voor het Belgische duo erg klein heeft gemaakt.

210905 NabuursRappange
Nabuurs en Rappange pakken in totaal dertig punten op de Nürburgring

Jop Rappange (V8 Racing) begon de race als vijftiende in de Chevrolet Camaro. Dat werd P10 voor Thijmen Nabuurs na de pit stops. De Nederlander passeerde vervolgens AKKA ASP-teamgenoten Paul Evrard en Jean-Luc Beaubelique. Daarna gingen Xavier Lloveras (NM Racing Team) en Edouard Cauhaupé (CD Sport) door het grind in de Schumacher S, terwijl Joel Sturm (Allied-Racing) samen met Roee Meyhuas (Saintéloc Racing) en Ruben Del Sarte (Mirage Racing) crashte. Dat bracht Nabuurs de vierde positie.

210905 CamathiasHartvig
Een late inhaalactie bezorgde Camathias en Hartvig winst in de Pro-Am-klasse

Beaubelique verloor de zege in de Pro-Am-klasse, nadat hij door Alexander Hartvig (Allied-Racing) werd gepasseerd met nog iets meer dan een ronde te gaan. Gisteren verloor Hartvig nog de overwinning samen met Joël Camathias, omdat hij te laat zijn pit stop maakte. Vandaag verliep alles voorspoedig voor de Deen en de Zwitser. Het laatste weekend van het seizoen zal plaatsvinden op Circuit de Barcelona-Catalunya op 9 en 10 oktober.

UITSLAG RACE 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet