Formule 1

Formule 1: Groeten uit Zandvoort (2). Welcome racefans

480-welcome


De spanning loopt op in Zandvoort. Nog maar een paar dagen verwijderd van de grote race op ons vernieuwde circuit. Het is nu al gezellig druk in het dorp en iedereen is even vrolijk. Buiten een paar spetters is het goed toeven op de terrassen. De meeste Zandvoortse middenstanders hebben hun best gedaan om hun winkel, terras, restaurant of hotel in de juiste racesfeer te veranderen. We liepen een rondje door het dorp om alvast de sfeer te proeven. Dit hebben we te lang gemist en smaakt naar meer.


Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra


480-kerkstraat


Een gezellige entourage in de Kerkstraat
  480-zylt

Een stukje verwijderd van ons redactieadres aan de Brederodestraat ligt het pension Zylt Zandvoort van ondernemer Robin Molenaar. Na een tip van een andere plaatsgenoot toog ik naar nummer 92 om met eigen ogen te zien hoe hij zijn Hotel had aangepast naar zijn eigen Grand Prix wereldje.

  480-zylt-binnen-4

Robin verzamelde alles rond de Formule 1 op Zandvoort en maakte zelf de opnames die hij aan de muur heeft bevestigd van zijn pand.

  480-racebaan-tuin

In de tuin heeft hij het circuit nagebouwd, waarin een flink aantal bolides uit de jaren '70 en '80 aan het strijden zijn.
  480-arnoux-crash

René Arnoux schoot rechtdoor in de Tarzanbocht
  480-villeneuve

Gilles Villeneuve probeerde op drie wielen de pits te halen, terwijl Andrea de Cesaris zijn McLaren maar weer eens crashte.
  480-zylt-binnen-3

Ook binnen zijn de wanden bekleed met veel foto's posters en stickers.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet