Formula E

Formule E: Vertrek Mercedes per eind 2022 tekent zich af

210815 FE Mercedes
Mercedes-Formule E-coureurs Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne

Het gerucht deed afgelopen week bij de DTM op Zolder al de ronde in de paddock en werd vandaag verder gevoed tijdens een gesprek dat Mercedes-sportdirecteur Toto Wolff met een klein aantal mediavertegenwoordigers had tijdens het Formule E-weekeinde in Berlijn: het vertrek van Mercedes uit de Formule E tekent zich af. Echter niet onmiddellijk, zoals sommigen berichten, maar aan het eind van het seizoen 2022, wanneer de homologatieperiode van de huidige Gen2-auto's afloopt. Het besluit ten aanzien van de Formule E is bij Mercedes al genomen, maar wordt nog niet officieel gecommuniceerd. Dat zou echter al binnen afzienbare tijd het geval kunnen zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Formule E

Na een testseizoen met het HWA-team stapte Mercedes als fabrieksteam voor het seizoen 2019-2020 voor het eerst officieel in de Formule E, met een team vanuit het Britse Brixworth onder leiding van Ian James en met de Belg Stoffel Vandoorne en onze landgenoot Nyck de Vries als rijders. Daarnaast levert Mercedes de aandrijflijn aan het Venturi-team, waar Susie Wolff, de echtgenote van Mercedes-sportbaas Toto Wolff, de scepter zwaait.

Het duurde al opmerkelijk lang voordat Mercedes een optie nam om er ook voor de volgende Formule E-chassisgeneratie 'Gen3' bij te kunnen zijn, terwijl andere fabrikanten in het afgelopen voorjaar al wel snel bijtekenden. Uiteindelijk nam Mercedes na meerdere malen uitstel de optie wel, maar de officiële bekendmaking van de geplande ontwikkeling van een nieuwe auto bleef uit. Komend seizoen is Mercedes er echter nog gewoon bij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet