Sportscars

Sportscars: Nasr/Derani winnen Road America, Van der Zande op podium

210809 IMSA race Whelen
Winst voor de Whelen-Cadillac met Pipo Derani en Felipe Nasr

Na de pole-position was ook de winst in de IMSA-race op het circuit van Road America voor de Whelen-Action Express Racing-Cadillac DPi van Felipe Nasr en Pipo Derani. Uiteindelijk besliste het brandstofverbruik over de uitkomst van de race: Derani profiteerde toen de Meyer Shank Racing-Acura in de slotfase nog naar binnen moest om te tanken. De tweede plaats was voor de Mazda met Harry Tincknell en Oliver Jarvis, Renger van der Zande en Kevin Magnussen completeerden het podium als derde met de Chip Ganassi Racing-Cadillac DPi. In LMP2 won het Era Motorsport-duo Ryan Dalziel en Dwight Merriman, CORE Autosports won LMP3 met Jon Bennett en Colin Braun. In GTLM versloegen Cooper MacNeil en Matt Campbell met de WeatherTech-Porsche de beide Corvettes, ook hier besliste het brandstofverbruik. Er was zelfs dubbel GT-succes voor Porsche, want ook in GTD won een 911, de auto van Pfaff Motorsports met Laurens Vanthoor en Zach Robichon.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

210809 IMSA Zande
Renger van der Zande en Kevin Magnussen eindigden op de derde plaats

De Meyer Shank Racing-Acura van Dane Cameron en Olivier Pla leidde lange tijd, nadat het team eerder had gestopt dan de overige DPi's, maar daarvoor betaalde Cameron in de slotfase uiteindelijk de prijs, want hij moest nog een keer naar binnen vor brandstof. Daardoor kwam de Action Express-Cadillac aan kop en zo reed Derani vrij gemakkelijk de overwinning naar huis. Voor het Braziliaanse duo Derani en Nasr was het de tweede zege op rij na het eerdere succes van vorige maand in de korte race op Watkins Glen. Achter de winnende Cadillac en de Mazda van Jarvis en Tincknell eindigden Renger van der Zande en Kevin Magnussen als derde, opnieuw een fraaie IMSA-podiumplaats voor onze landgenoot en zijn Deense teamgenoot. Het Ganassi-dup profiteerde toen de WTR-Acura met Albuquerque aan het stuur in het laatste half uur een lekke linker achterband opliep in de strijd met Tincknell om de derde plaats.

210809 IMSA race LMP2 win
Era Motorsports won de LMP2-klasse

In LMP2 ging de overwinning naar Era Motorsports met Ryan Dalziel en Dwight Merriman, 5,6 seconden voor de Tower Motorsports-Oreca van Gabriel Aubry en John Farano. De pole-winnende PR1/Mathiasen Motorsports-Oreca van Ben Keating en Mikkkel Jensen eindigde op de derde plaats. Het CORE Autosport-duo Jon Bennett en Colin Braun won met een ruime voorsprong de LMP3-klasse, voor de Performance Tech-Riley van Rasmus Lindh en Dan Goldburg.

210809 IMSA GTLM win
Winst in GTLM voor Cooper MacNeil en Matt Campbell

Porsche won beide GT-klassen, met enigszins verrassend succes voor Cooper MacNeil en Matt Campbell in de WeatherTech-Porsche in GTLM. Campbell wist 60 minuten uit een tank brandstof te persen en kon zo de nummer 3-Corvette van António García en Jordan Taylor achter zich houden. Hij kwam uiteindelijk met een voorsprong van 15,855 seconden als klassewinnaar over de eindstreep. Voor het team was het de tweede overwinning van het seizoen na de klassezege in de 12 Uuzr van Sebring.

210809 IMSA Race Pfaff
De Pfaff-Porsche met Laurens Vanthoor en Zach Robichon won GTD

In GTD ging de winst naar Laurens Vanthoor en Zach Robichon in de Pfaff Motorsports-911, nadat Robichon al vrij vroeg in de race de van pole gestarte Vasser Sullivan-Lexus met Aaron Telitz en Frankie Montecalvo passeerde. Daarna kon Vanthoor het karwei afmaken, een week na zijn curieuze ongeval met een step in de paddock van Spa-Francorchamps. De Turner-BMW van Bill Auberlen en Robby Foley eindigde op de tweede plaats, gevolgd door de Wright Motorsports-Porsche van Patrick Long en Trent Hindman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet