Formula Renault 2.0

Div: Formule Renault - Dat noemen we global

In het EK Formule Renault zijn maar liefst 19 nationaliteiten betrokken, Argentinie, Japan, Brazilie, Columbia, Rusland, China, Zuid Afrika en Nederland, om er maar enkele te noemen.

De hamvraag is natuurlijk wie gaat de Amerikaan Scott Speed opvolgen? De Amerikaan is inmiddels in de nieuwe GP2 series en als Red Bull F1 testrijder opgevallen. Evenals 2004 Formule Renault kampioen Scott Speed, wacht de winnaar van het EK Formule Renault maar liefst 200.000 Euro aan prijzengeld voor het vervolg zijn cariere.Sinds eind 2004 heeft Renault vier testsessies georganiseerd op Valencia, Oschersleben, Monza en Le Mans. Voor Zolder a.s. weekend moet iedereen terug naar af. De laatste EK race vond in 2001 plaats.

Tijdens deze testsessies zijn vier rijders nogal opgevallen, de Brit Westley Barber(Comtec Racing), de Japanner Kamui Kobayashi(Prema Power Team), Junior Strous (Mr. Glow Motorsport) en de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg (Jenzer Motorsport). Allen kwamen reeds in 2004 in de Formule Renault uit. Zij kunnen tegenstand verwachten van de volgende kampioenen, Jim Ka To (China), Mattias Milla (Argentinië) en Teemu Nyman (Finland), die alle uitkomen voor het gerenommeerde Motopark Oschersleben Team. Ook de Oostenrijker Reinhard Kofler (Cram Competition) moet zeker tot de favorieten gerekend worden.

Uit de diverse nationale kampioenschappen komen verschillende rijders voor een podiumplek in aanmerking, dat zijn o.a.de Fransman Yann Claray (SG Formula), Michael Ammermüller (Jenzer Motorsport), de Deen Kasper Andersen (SL Formula Racing), de Rus Michael Aleshin (Lukoil Racing), beiden afgelopen weekend winnaar in het Duitse kampioenschap op Oschersleben. De Belgen Jerome d"Ambrosio, Bertrand Baquette en de Fransman Tom Dillmann zijn uit het Belgische Formule Renault 1600 kampioenschap afkomstig, terwijl Frederico Montoya een overstapje gemaakt vanuit de Formule BMW Junior. Tussen de 36 jonge wolven, twee jonge wolvinnen, de Britse Pippa Mann en de Zwitserse Cyndie Allemann. Xavier Maassen en Carlo van Dam komen zoals bekend voor het gerenommeerde JD Motorsport Team en SG Formula uit.

Vrijdag 29 april
15.45u Vrije training

Zaterdag 30 april
09.45u 1e kwalificatie
13.05u 2e kwalificatie

Zondag 1 mei
12.45u Race 1
16.25u Race 2
tekst Willem J. Staat
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet