Supercar Challenge

Supercar Challenge: Weer winst voor Deldiche Racing op TT Circuit Assen

de-jonghe 1609


Twee Norma's deelden de lakens uit in Assen. Na het inhalen van koploper Luc de Cock breidde Sam de Jonghe zijn voorsprong uit om onbedreigd te zegevieren. Bob Herber won in de GT's, maar had de wedstrijd één ronde langer geduurd dan had Bart Arendsen waarschijnlijk de zege naar zich toegetrokken. Een fraai debuut voor de rijder, die zijn snelheid al in de Supersport 1 had laten zien. Na de wedstrijd kreeg Bart Arendsen alsnog de winst in de GT's op zijn naam nadat Bob Herber een tien seconden straf kreeg toebedeeld vanwege het overschrijden van de track limits. Na de pitstops kwam Marcel van de Maat als koploper in Supersport 1 de baan op. Stan van Oord kon trappen wat hij wilde, maar zijn achterstand bleef op 7.5 seconde hangen. In de Sport divisie waren het equipe Voet-Van den Broeck die na alle problemen naar een fraaie winst reed en alle Zilhouettes het nakijken gaf.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Het zijn de drie Deldiche Norma's die samen met Bob Herber, snelste bij de GT's, de eerste twee rijen vormen voor de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge en Prototypes op TT Circuit Assen. Thomas Piessens gaat als snelste van start voor Tim Joosen en Tom Boonen. Dennis de Borst start als snelste in de Supersport 1 divisie.


arendsen 1022

De BMW van Bart Arendsen is kapot gegaan, maar teambaas Hein Koopman laat de pechvogel nu samen met toerwagen crack Nicky Catsburg in de GT uitkomen met de snelle BMW M6 GT3. In Supersport 2 staan beide kemphanen Cees Lubbers en Robin Greenhalgh naast elkaar op de grid. Pieter de Jong is de snelste in de Sport divisie met de Zilhouette.     start 3996

Na de opwarmronde volgt gelijk de rollende start. Tim Joosen passeert Thomas Piessens voor de leiding. Cor Euser heeft weer een wereldstart en pakt de derde plaats ten koste van Bob Herber. Ook Nicky Catsburg is goed weg en ligt als derde GT op een vijfde plaats algemeen. Tom Boonen kent een moeilijk begin en zakt terug naar de zesde plaats. In de Supersport 1 divisie heeft Dennis de Borst de beste start en heeft al een flinke voorsprong opgebouwd op Benjamin van den Berg. Robin Greenhalgh is leider in Supersport 2. Jan Berry Drenth heeft de leiding overgenomen van zijn Zilhouette collega De Jong. Ook Wieringa, die na een straf achteraan moest starten, komt dichterbij bij derde man Lars Blaak. Leider Tim Joosen probeert een bijna onmogelijke inhaalactie op een BMW voor de Ruskenhoek en spint van de baan. De ongeduldige Norma kan door, maar verliest wel zijn koppositie aan Thomas Piessens.


herber 1757


Bob Herber heeft de snelheid weer gevonden en passeert Cor Euser. Nicky Catsburg valt stil, maar weet nog wel de pits te bereiken met oliedruk problemen maar moet opgeven. Tom Boonen ondervindt dezelfde problemen als gisteren met de toerentalsensor en zakt terug in de klassering.


van-oord 1767


Dennis de Borst behoudt de leiding in de Supersport 1 divisie, Marcel van de Maat is de nieuwe tweede man gevolgd door Ruud Olij. Benjamin van den Berg wordt met vijf seconden bestraft wegens het herhaald negeren van de track limits. De safetycar verschijnt op de baan nadat het linker achterwiel van Mark Wieringa is afgebroken in de Haarbocht en omdat de wagen op een vervelende plaats staat. Op dat moment gaat de pitwindow open. Nagenoeg alle wagens duiken gelijk de pits in voor hun verplichte pitstop en eventuele rijderswissel. Het duurt geruime tijd voordat de gestrande wagen is weggetakeld. In plaats van bij de gestopte Catsburg, neemt Bart Arendsen de plaats van Hein Koopman in voor het tweede gedeelte van de wedstrijd in de BMW Z4 GT3.

Met nog bijna 25 minuten te rijden verlaat de safetycar de baan voor een vervolg van de wedstrijd. Luc de Cock , die het stuur heeft overgenomen van Tim Joossen is de nieuwe koploper voor de snelle Sam Dejonghe, die de plaats van Piessens heeft overgenomen, maar het verschil wordt steeds kleiner.


herber 4092


Bob Herber blijft koploper bij de GT's, gevolgd door Bart Arendsen in een voor hem vreemde auto. Marcel van de Maat is in de Supersport 1 klasse de nieuwe leider, gevolgd door Ruud Olij en Stan van Oord, die plaats genomen heeft in de FEBO Hyundai i30N als vervanger van De Borst. Jerome Greenhalgh kent geen problemen in de Supersport 2.

voet 4080

In de Sport divisie is het toch weer equipe Chris Voet en Bart van den Broeck die zich van de laatste startrij naar voren hebben gewerkt met hun Peugeot RCZ Cup. De twee Belgen van Traxx Racing kwamen pas gisteren naar Assen toe en misten de kwalificatie van vrijdag. Tijdens de eerste race kende het duo veel pech en moest opgeven om nu naar de overwinning te rijden.

Aan de kop van de wedstrijd heeft Sam De Jonghe zoals verwacht de koppositie van Luc de Cock overgenomen en bouwt gestaag zijn voorsprong uit. Bob Herber met de Lamborghini Super Trofeo heeft een voorsprong van een dikke vijf seconden op Bart Arendsen, die zich lekker voelt in zijn nieuwe bolide en steeds meer inloopt op Herber. Daan Meijer met een zelfde wagen moet consolideren op een ruime achterstand op een derde plaats in de GT klasse.
 
arendsen 4275


Het is nog uitermate spannend in de laatste ronde van de GT klasse, waar Bart Arendsen op één seconde achter Bob Herber rondgaat en met een verschil van slechts 0.580 seconde het onderspit moet delven. Na de wedstrijd krijgt Bart Arendsen alsnog de winst in de GT's op zijn naam nadat Bob Herber een tien seconden straf krijgt toebedeeld vanwege het overschrijden van de track limits. Derde bij de GT's wordt Daan Meijer, die een aandringende Cor Euser 0.270 seconde voor blijft.
 
maat 1633

Er is geen kruid gewassen tegen de snelheid van Marcel van de Maat in de Supersport 1 divisie, die de wedstrijd dan ook wint. De BMW E46 M3 GTR heeft een voorsprong van ruim zeven seconden op Stan van Oord, die Ruud Olij naar de derde plaats in de klasse heeft terugverwezen.


greenhalgh 4293

Vader en zoon Greenhalgh winnen de Supersport 2, terwijl het Belgische Traxx Racing wint voor Pieter de Jong en Jan Berry Drenth met hun Zilhouettes.

finish 1188

Equipe Piessens-De Jonghe wint met hun Norma onbedreigd de wedstrijd voor hun Deldiche teamgenoten Joosen-De Cock. Tom Boonen werd ondanks de problemen derde in zijn klasse.

  EDFO -20210808- Jacks Racing Day - MGL4885

 
EDFO -20210808- Jacks Racing Day - MGL4929


EDFO -20210808- Jacks Racing Day - MGL4961


EDFO -20210808- Jacks Racing Day - MGL4966


UITSLAG RACE 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet