BMW M2 CS Racing Cup Benelux

VRM BMW M2 Cup: Snelste tijd voor Colin Caresani in kwalificatie op Assen

EDFO -20210806- Jacks Racing Day -6D6A7550

Colin Caresani heeft op TT Circuit Assen in de kwalificatie voor de derde ronde van de VRM BMW M2 Cup de poleposition voor zich opgeëist. De leider in de tussenstand van het kampioenschap vocht een mooie strijd om de eerste plaats uit met Lorenzo van Riet. In de slotminuten wist de winnaar van inmiddels drie races definitief de poleposition naar zich toe te trekken. Maxime Oosten deed het met een derde plaats ook weer uitstekend.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Na Zandvoort en Zolder is het TT Circuit Assen de derde nieuwe omloop voor de VRM BMW M2 Cup. Het is een drukke dag voor de rijders want na twee vrije trainingen is het aan het eind van de middag al tijd voor de twintig minuten durende kwalificatie. De snelste tijd bepaalt de startvolgorde voor race één en de één na snelste rondetijd de startopstelling voor race twee.

EDFO -20210806- Jacks Racing Day -6D6A7440

Na een wat weersomstandigheden betreft uiterst wisselvallige dag, zijn op het moment dat de BMW's naar buiten rijden de buien boven Assen al enige tijd verdwenen en is zelfs de baan al voor het grootste deel droog gereden. Buiten de racelijn is het echter nog steeds oppassen geblazen waarbij ook de track limits nog in de gaten gehouden moeten worden.

EDFO -20210806- Jacks Racing Day -6D6A7442

Alle auto's gaan meteen de baan op om de omstandigheden te verkennen. Na een kleine zes minuten is het de equipe Patrick de Vreede/Rogier de Leeuw die als eerste een snelle tijd op de klokken zet, maar deze ook meteen weer verliest in verband met het overschrijden van de track limits. Ook Colin Caresani moet nog even wachten op een goede klassering want ook de aanvoerder van het kampioenschap ziet zijn rondetijd vanwege track limits geschrapt. Halverwege de kwalificatie wordt de lijst daarmee aangevoerd door Lorenzo van Riet, gevolgd door Willem Meijer/Jamie Vandenbalck en Dante Rappange/Dick Warmerdam. Op de computer komt opeens toch Caresani bovenaan, maar het is nog niet zeker of de rijder van Bas Koeten Racing deze tijd wel mag behouden want het regent inmiddels track limit overschrijdingen.

EDFO -20210806- Jacks Racing Day -6D6A7698

Met nog een kleine zeven minuten te gaan meldt ook Maxime Oosten zich met een vierde plek voorin. Achter Rappange/Warmerdam nemen Daan Pijl/Tomasz Magdziarz de zesde plaats over van De Vreede/De Leeuw.

EDFO -20210806- Jacks Racing Day -6D6A7636

In de laatste paar minuten is er nog van alles mogelijk. Van Riet verbetert zijn tijd en neemt zelfs de eerste plaats over van Caresani, met op drie Meijer/Vandenbalck, gevolg door Oosten. Kelvin Snoeks blijft met een tiende plaats nog achter bij de verwachtingen. Dan in de slotminuut is daar toch weer Caresani die plek één overneemt, voor Van Riet terwijl Oosten zich verbetert naar plek drie.

EDFO -20210806- Jacks Racing Day -6D6A7668

Als de vlag valt en de laatste BMW zijn snelle ronde heeft afgemaakt blijft de poleposition bij Caresani, voor Van Riet en Oosten. Op vier Meijer/Vandenbalck gevolgd door Rappange/Warmerdam en Snoeks. De top tien wordt gecompleteerd door De Vreede/De Leeuw, Berry van Elk, een bij de verwachtingen achterblijvende Jack van der Ende/Max Veels en Tom en Guido Werckx. Albert Jochems wordt op rij zes geflankeerd door Pijl/Magdziarz. De equipe ziet zoveel rondetijden geschrapt worden dat ze naar de twaalfde plaats zakken.

EDFO -20210806- Jacks Racing Day -6D6A7523

De eerste 60 minuten durende wedstrijd van de VRM BMW M2 Cup wordt zaterdagmiddag om 14:16 uur verreden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet