Formula E

Formule E: Pole voor Stoffel Vandoorne voor R2 Heineken Londen ePrix

Met twee Mercedes EQ's in de Superpole-sessie betekent dit een sterk begin voor het merk uit Stuttgart voor de tweede wedstrijd van de Heineken Londen ePrix. Stoffel Vandoorne veroverde de pole en zijn teamgenoot Nyck de Vries vertrekt vanmiddag als vierde. Naast Stoffel Vandoorne bezet de Brit Oliver Rowland de eerste startrij.

2021 Stoffel VD
Pole voor onze zuiderbuur Stoffel Vandoorne in de tweede wedstrijd van de Heineken Londen ePrix.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Mercedes Benz EQ

Pole voor Stoffel Vandoorne
De Belg Stoffel Vandoorne veroverde voor het Mercedes EQ Team de pole in de Heineken Londen E-Prix. Vanuit de tweede kwalificatiegroep wist onze zuiderbuur de sprong naar de Superpole te maken. De Vries maakte die sprong vanuit de eerste groep. Als enige uit de eerste Groep slaagde De Vries erin om de Superpole te behalen hetgeen duidelijk zijn talent onderstreepte en zette met 1.20.353 de maatstaf. Sneller dan iedereen in de kwalificatie. BMW iAndretti-coureur Maximilian slaagde er als tweede met 1.20. 398 niet in om de tijd van De Vries te verbeteren. Vervolgens was het de beurt aan de Britse Jaguar-coureur Oliver Rowland die gisteren vanwege teveel stroomverbruik uit de uitslag geschrapt werd. Met een tijd van 1.20.222 was de e.dams Nissan-coureur vervolgens de snelste man op de baan. Als vierde kwam Stoffel Vandoorne de baan op en was met zijn Mercedes EQ direct snel in de tweede sector. Met een supersnelle tijd van Vandoorne (1.20.181) kon Rowland niet lang van zijn provisional pole genieten. Met 1.20.376 restte Mitch Evans niet meer dan een vierde startplek. De Brit Alex Lynn had als laatste de sleutel in handen maar kon met een tijd van 1.20.248 geen verandering meer in brengen.
Kwalificatie

De eerste groep bestond uit Bird, Da Costa, Dennis, De Vries, Frijns, Mortara. Hier was Nyck de Vries met 1.20.511 de snelste man, Robin Frijns was 0.109 secs. langzamer.

Vervolgens de tweede groep met Rast, Cassidy, Vergne, Di Grassi, Wehrlein, Vandoorne. Met 1.20. 459 was Stoffel Vandoorne (Mercedes EQ) hier de snelste man en voorlopig overall P1 op de monitoren bezette.

Daarna kwam de derde groep met Evans, Rowland, Günther, Lynn, Lotterer en Sims in actie. Hier was Alex Lynn voor het team van Mahindra de snelste man gevolgd door Mitch Evans. Op de monitoren tuimelde De Vries inmiddels naar P6 en kwam in de "gevarenzone"

De vierde groep met Buemi, Nato, Turvey, Sette Camara, Blomqvist en Eriksson zou de volgorde van de Fast Six moeten bepalen. Buemi was hier met 1.20.812 de snelste man waardoor de Top 6 bestaande uit Lynn, Evans, Vandoorne, Rowland, Günther, De Vries onveranderd bleef.

Kwalificatie Race 2 1

Kwalificatie 2 Race 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet