Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Dubbelslag voor Laurens de Wit op Circuit Zolder

Laurens de Wit


Niemand is tot op heden opgewassen tegen de dadendrang van routinier Laurens de Wit. Wat de andere rijders ook ondernemen, niets lukt om de rijder te bedreigen. Kenny Herremans kwam in de laatste ronde nog heel dichtbij, maar bleef op 0,277 seconde steken. De race bestond eigenlijk uit twee delen. Na de start ging het voor een aantal rijders mis, zonder noemenswaardige schades tot gevolg. Maar er ontstond een kopgroep van vier met een aanzienlijke voorsprong. Na een safetycarperiode kwam het veld weer bijéén, maar het waren toch weer De Wit en Herremans die het onderling gingen uitmaken, met de Nederlander als uiteindelijke winnaar.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


EDFO -20210718- Supercar Madness Circuit Zolder - MGL2569Laurens de Wit start in de Nederlandse rechterrij op vooraan, gevolgd door de snelle Pool Nikodem Wierzbicki en de Belg Nathan Vanspringel op de rij daarachter. Ook Kenny Herremans op de vijfde startplaats is niet kansloos voor een topnotering. De snelste Belg Tomas de Backer, die verrassend gisteren naar de poleposition reed, gaat niet van start. De Wiseco-coureur ondervond nog te veel schade aan zijn Fiesta na de crash in de chicane in de eerste race.
 
Ford Fiesta Sprint Cup Start


Na de start profiteert Laurens de Wit optimaal van de lege plek naast zich en pakt de kop voor Nathan Vanspringel, Nikodem Wierzbicki en Kenny Herremans.


Esmee Kosterman

Daarachter gaat het flink mis met Esmee Kosterman, die van achteren geraakt wordt en al stuiterend dwars door het veld dendert. Daarbij raakt ze stuurloos geworden Polle Geusens, die daarbij zijn wielophanging beschadigt en moet opgeven. Bij deze mêlee van wagens zijn naast Esmee Kosterman ook Stefan Barewijk en Milan De Laet betrokken.

EDFO -20210718- Supercar Madness Circuit Zolder - MGL2432


Alle drie verliezen ze hierdoor veel tijd en Kosterman moet de pits opzoeken, maar kan even later wel door. Philippe Huart heeft een jumpstart gemaakt en krijgt een straf van vijf seconden.
Aan de kop laat Laurens de Wit zien dat hij de man van het weekend gaat worden. Kenny Herremans die Nathan Vanspringel is gepasseerd wordt al op meer dan drie seconden gereden. Door de startcrash hebben zich vier wagens afgescheiden van de rest. Maar alles komt weer bij elkaar nadat Esmee Kosterman haar wagen in het gras van de Jacky Ickx-bocht moet parkeren en een safetycarprocedure in werking zet.


Laurens de Wit Kenny Herremans  
Na de herstart zijn het Laurens de Wit en Kenny Herremans die gezamenlijk afstand nemen van derde man Nathan Vanspringel, die op zijn beurt Nikodem Wierzbicki achter zich moet houden.


Jacco van der Wal


Opvallend is dat Jacco van der Wal, die op Zandvoort uitermate sterk voor de dag kwam, nog moet wennen aan het Circuit Zolder. Een matige 16de plaats is zijn deel.
Kenny Herremans neemt geen genoegen met de suprematie van Laurens de Wit en voert de druk op. Daarachter probeert Nathan Vanspringel bij te blijven maar krijgt een waarschuwing voor het driemaal raken van de paaltjes naast de baan. Door het gehele veld zijn er gevechten. Er wordt flink geknokt om de elfde plaats door Daniëlle Geel, Lisette Grinwis, Milan de Laet en Stefan Barewijk.
 
Finish


Na de dubbelslag van Zandvoort herhaalt Laurens de Wit dit huzarenstukje en wint opnieuw voor Kenny Herremans, al is de voorsprong minimaal. Daarachter eindigen Nathan Vanspringel en Nikodem Wierzbicki.
 
Podium


Ford_Fiesta_Sprint_Cup_-_Race_2.pdf      
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet