V8 Supercars

V8 Supercars: SVG en Cameron Waters delen de winst in Townsville

Vandaag stonden voor het Repco Supercar-kampioenschap in Townsville R18 en R19 op het programma. R18 leverde een dubbeloverwinning voor het Triple Eight Red Bull Ampol Racing Team met Shane van Gisbergen en Jamie Whincup op. Door een safetycarfase in R19 ontaardde de wedstrijd in een thriller tussen de Tickford Mustang van Cameron Waters en de Holden ZB Commodore van Shane van Gisbergen. In de titelstrijd heeft Waters zich nu duidelijk als opvolger van Scott McLaughlin ontpopt. We kunnen de komende jaren een boeiende strijd tussen beiden verwachten.

2021 Reynolds 2
Het duel voor de komende jaren. Waters en SVG. Na het vertrek van McLaughlin richting Indycar heeft SVG nu zijn evenknie gevonden.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Tickford Racing, PR/DJR Shell V Power Racing/Walkinshaw Andretti United

SVG en Cameron Waters delen de winst in Townsville
In de slotfase van R19 zorgden SVG en Cameron Waters voor een enorm spektakel in de strijd om de kop terwijl Will Davison in de Shell V Power Racing Ford Mustang als toeschouwer op de eerste rang zat. Aanvankelijk leek het erop dat SVG vandaag ook deze tweede wedstrijd op zijn naam zou schrijven maar door een uitgekookte strategie kreeg men bij Tickford Racing Waters aan de kop van het veld. Een safetycar voor de gestrande Coca Cola Mustang van McCauley Jones veranderde het wedstrijdbeeld volledig. SVG en vele anderen ging naar binnen maar Waters, Hazelwood en Percat bleef aanvankelijk buiten. Ze slaagden er nog wel in om de Safetycar richting te verslaan en konden nog tijdig de pitlane bereiken.

2021 Waters R17 Cameron Waters had in de Tickford Mustang een bijzonder sterk weekend.

Deze situatie bracht Waters terug aan de leiding gevolgd door Davison en SVG, Reynolds, Hazelwood, Whincup en de Pasquale die door een teamblunder een miserabele kwalificatie had. De herstart volgde in de 24e ronde waarbij SVG in Turn 10 direct aan de Shell V Power Mustang van Davison passeerde en Hazelwood de Holden Commodore van David Reynolds terugverwees. Laatstgenoemde moest in de 29e ronde met een mechanisch defect definitief de strijd staken. Inmiddels bedroeg het verschil tussen Waters en SVG minder dan een seconde.

2021 Cameron Waters
Twee overwinningen voor de jonge Cameron Waters dit weekend.

Door mooi af te blokken wist Waters SVG constant achter zich te houden. In de 33e ronde was er in Turn 13 licht contact tussen beiden maar de Tickford Mustang bleef vooraan. Op het baangedeelte van Boundary Street behield Waters aan de binnenkant van Turn 2 de leiding en daarmee moest SVG zich definitief gewonnen geven. Met een voorsprong van minder dan een seconde behaalde de Tickford Racing-rijder zijn tweede overwinning dit weekend en de derde dit seizoen.

Achter het leidende duo eindigde Will Davison in de DJR Shell V Power Mustang als derde. Buitengewoon goed was het optreden van de jeugdige Todd Hazelwood die met een vierde plek in de BJR Holden Commodore nu definitief de aansluiting bij de gevestigde orde gevonden lijkt te hebben. SVG: "We hebben beiden enorm van dit duel genoten. Direct in de uitloopronde hebben we de duim naar elkaar opgestoken."Shane van Gisbergen behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap en beschikt over een voorsprong van 276 punten op zijn teamgenoot Jamie Whincup.

2020 Townsville
Townsville ligt op een prachtige lokatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet