Sportscars

Sportscars: Corvette-duo García/Taylor wint verkorte IMSA-race Lime Rock

210718 IMSA race Corvette
De Corvettes begonnen en eindigden vooraan in de verkorte race op Lime Rock

Niet alleen in Europa, waar dit weekeinde om begrijpelijke redenen de Truck Grand Prix op de Nürburgring werd afgelast, maar ook in de VS heeft het weer zijn invloed op de autosport. De Northeast Grand Prix, de race van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op het circuit van Lime Rock, werd na anderhalf uur in plaats van de geplande twee uur en 40 minuten gestaakt en niet meer hervat vanwege onweer in de omgeving. António García en Jordan Taylor werden met de nummer 3-Corvette tot winnaars uitgeroepen. De winst in de GTD-klasse ging voor de tweede maal dit seizoen naar de The Heart of Racing-Aston Martin van Roman De Angelis en Ross Gunn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA, PR

Weliswaar bleef zware regenval op Lime Rock uit, maar na diverse blikseminslagen in de nabijheid van het circuit besloot de wedstrijdleiding om veiligheidsredenen de race voortijdig te staken. De tijd liep zoals gebruikelijk door, maar met nog 24 minuten op de klok volgde de officiële verklaring dat er geen herstart meer zou plaatsvinden en dat het klassement werd opgemaakt. Daarmee konden Corvette-rijders António García en Jordan Taylor opnieuw een overwinning laten bijschrijven, terwijl Nick Tandy en Tommy Milner op de tweede plaats het dubbele succes voor Corvette completeerden. De WeatherTech-Porsche van Cooper MacNeil en Mathieu Jaminet werd als derde geklasseerd.

210718 IMSA Race Aston
Tweede GTD-seizoenszege voor de The Heart of Racing-Aston Martin

In GTD leidde het The Heart of Racing-team met de Aston Martin vanaf het begin. Roman De Angelis startte vanaf de pole-position en bracht de auto aan de leiding binnen voor de rijderswissel, waarna Ross Gunn Madison Snow in de Paul Miller Racing-Lamborghini nipt wist voor te blijven. Snows teamgenoot Bryan Sellers reed geen meter in de verkorte race, maar het team werd niettemin als tweede geklasseerd. De derde plaats was voor Jack Hawksworth en Aaron Telitz in de nummer 14-Vasser Sullivan-Lexus. Met hun overwinning namen De Angelis en Gunn de leiding in de kampioenschapsstand van de GTD-klasse over van het Turner-BMW-duo Bill Auberlen en Robby Foley, die op Lime Rock als vijfde eindigden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet