Sportscars

Sportscars: Jordan Taylor behaalt pole voor IMSA-GT-race Lime Rock

210717 IMSA quali Corvette
De nummer 3-Corvette start vanaf de pole-position op Lime Rock

Dit weekeinde komt het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship in actie op het prachtig gelegen circuit van Lime Rock Park in de staat Connecticut. Op het slechts 2,41 kilometer korte circuit rijden alleen de GTLM- en de GTD-klassen – zonder Nederlandse inbreng. De beide Corvettes starten vanaf de eerste rij, met Jordan Taylor op pole-position voor merkgenoot Tommy Milner. In GTD reed Roman de Angelis in de The Heart of Racing Aston Martin naar de beste startplaats.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

Slechts drie auto's staan er in de GTLM-klasse aan de start, naast de beide Corvettes ook de WeatherTech-Porsche, gerund door Proton. Jordan Taylor reed in 49,958 seconden de snelste kwalificatietijd in de nummer 3-Corvette, die hij deelt met António García. Tommy Milner, die samen met Nick Tandy rijdt, moest 0,142 seconden toegeven. Cooper MacNeil kwalificeerde de Porsche als derde, hoewel hij zorgde voor een rode vlag door in de rondte te gaan en met zijn auto te blijven steken. Ondanks dat daarvoor zijn twee snelste tijden geschrapt werden, was zijn tijd toch nog genoeg voor de derde startplaats.

210717 IMSA quali Angelis
Roman de Angelis, pole-sitter in GTD

De snelste tijd voor Roman de Angelis in de GTD-sessie waarin de posities werden bepaald, betekende voor hem de eerste IMSA-pole-position in zijn carrière. Hij kwam met de Aston Martin tot een tijd van 51,729 seconden en was daarmee 0,045 seconden sneller dan Aaron Telitz in de nummer 14-Vasser-Sullivan-Lexus. Richard Heistand volgde op de derde plaats in de CarBahn-Audi, Frankie Montecalvo kwalificeerde de nummer 12-Vasser-Sullivan-Lexus als vierde. In de sessie waarin de kampioenschapspunten te verdiene waren, kwam de snelste tijd op naam van Jack Hawksworth, de teamgenoot van Telitz in de nummer 14-Lexus. Hij reed 51,545 seconden en was daarmee 0,048 seconden sneller dan Mario Farnbacher in de Compass Racing-Acura.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet