Supercar Challenge

Supercar Challenge: Geen verrassingen op Circuit Zolder tijdens kwalificaties

20210716-RBN 5285

Deldiche Racing overheerst in de kwalificatie bij de grote kanonnen. Equipe Piessens-De Jonghe pakt de poleposition voor hun teamgenoten Joosen-De Cock en Tom Boonen als derde. Niemand is in de kwalificatie opgewassen tegen de dadendrang van Bob Herber, die het snelste is in de GT divisie. Zijn BODA Racing teamgenoot Daan Meijer komt in de slotfase nog dichtbij, maar blijft tweede voor de opvallende Radical RXC van Patrick Engelen. In de Supersport 1 divisie is de snelste tijd voor Stan van Oord, met verrassend op een tweede positie Marcel van de Maat, die op Circuit Zolder al een keer wist te zegevieren. In de Sport divisie blijven de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck alle Zilhouettes voor. Dit belooft morgen een spannende strijd te worden.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Gelukkig geen problemen op en naast het circuit door de overvloedige regenval in Belgisch Limburg. Het is ondanks de dreigende donkere wolken droog vlak voor het begin van de twee kwalificatiesessies van de Supercar Challenge op Circuit Zolder. Allereerst zijn de Sport Divisies aan de beurt voor hun 20 minuten durende strijd voor de startvolgorde van de twee races. De sessie wordt direct gevolgd door hun snellere collega's uit de GT en CN Divisie.

  20210716-RBN 5279


In de beginfase van de kwalificatie is het Robert van den Berg die naar de snelste tijd rijdt met Stan van Oord op de tweede positie in de Supersport 1 divisie. Het is echter stuivertje wisselen tussen de BMW E90 en de Hyundai van Van Oord. Bart Arendsen blijft op een derde plaats hangen met zijn BMW 1 Serie GTR en Oscar Gräper met de Seat Cupra. Marcel van de Maat mengt zich met zijn BMW E46 M3 GTR in deze strijd. In de Sport divisie is het equipe Voet-Van den Broeck die op hun thuiscircuit alle Zilhouettes voor blijft.

  20210716-RBN 5143

In de slotfase blijft Stan van Oord koploper, gevolgd door Bart Arendsen die zich tussen de twee koplopers van het begin kwalificeert. Ook Oscar Gräper gaat steeds sneller rond op het circuit en verdringt Van den Berg naar de vierde plaats.


EDFO -20210716- Supercar Madness Circuit Zolder - MGL0587


Marcel van de Maat, die altijd goed gaat op Circuit Zolder, schiet in de ultieme slotfase naar de tweede plaats achter Van Oord en verdringt Arendsen en Oscar Gräper naar respectievelijk de derde en vierde plaats. Robert van den Berg zakt naar de vijfde plaats voor Ruud Olij en Michael De Keersmaecker met de Audi. Henk Tappel wordt achtste. Vader en zoon Greenhalgh zijn de snelste in Supersport 2 voor nieuwkomer Steven Teirlinck met zijn Cupra.


EDFO -20210716- Supercar Madness Circuit Zolder - MGL0538

In de Sport divisie behouden onze zuiderburen Voet-Van den Broeck met hun Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup de snelste tijd voor zes Zilhouettes, met Mark Jobst als tweede en Mark Wieringa als derde.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet