VLN

VLN: Nieuw Nordschleife-record voor Christian Krognes! Zege voor Team Walkenhorst

Veertien dagen geleden werd de Noor Christian Krognes als houder van het VLN/NLS baanrecord onttroond. Maar gedurende de kwalificatie van de 44e DMV Grenzlandrennen reed Krognes met een tijd van iets minder dan 7.52. de snelste tijd ooit op de Nordschleife. De winnende BMW Junioren van afgelopen zaterdag kwamen na een kwalificatiecrash van Daniel Harper met de #44 BMW M6 GT3 niet meer aan de start.


2021 Podium
Zege voor het team van Walkenhorst Motorsport.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

Nieuw Nordschleife-record voor Christian Krognes. Zege voor Team Walkenhorst
Pole, officieus nieuw baanrecord en een overwinning voor de combinatie Christian Krognes/David Pittard/Ben Tuck in de Walkenhorst BMW M6 GT3. De Phoenix Audi R8 LMS van de combinatie Frank Stippler/Vincent Kolb eindigde als tweede gevolgd door de Falken Porsche 911 GT3 R van Dennis Olsen/Tobias Müller/ Alessio Piccariello. In de tussenstand van het kampioenschap gaat de combinatie Denny Brink/Philipp Leisen van het team Adrenalin Motorsport Team Alzner Automotive aan de leiding.

Met een tijd van 7.51.807 is de 31-jarige Noor Christian Krognes opnieuw Nordschleife recordhouder. In een adembenemde slotfase behaalde hij eindelijk de lange verwachte overall-overwinning. Voor Ben Tuck betekende het eveneens zijn allereerste overwinning terwijl David Pittard al tweemaal eerder won.

Christian Krognes: "De eerste overall-overwinning en een officieus baanrecord. Meer kun je op één dag niet bereiken. Tot nu toe kenden wij een jaar vol uitdagingen. De laatste ronden waren voor mij bijzonder spannend. Korte tijd zag het er naar uit dat Vincent Kolb een tijdstraf opgelegd zou krijgen. Daarbij dacht ik dat we op P2 wel eerste zouden zijn. Toen kwam het bericht dat die straf werd kwijtgescholden en dat ik hem toch moest inhalen. Toen heb ik nog eenmaal vol gepusht. En ik moet zeggen dat het functioneerde. Zowel Krognes als Kolb zorgden voor een adembenemend duel waarbij de toeschouwers meermaals de adem inhielden.

2021 BMW M6
Nieuw baanrecord voor Christian Krognes en de Walkenhorst BMW M6 GT3

Vincent Kolb: "Het was met Christian een fair duel in de laatste rondes. Hij kwam steeds dichterbij maar ik kon hem qua snelheid niet meer bijhouden en ik kon het gat ook niet meer dichtrijden. Jammer maar ik heb er veel van geleerd en er ongelofelijk van genoten. Maar ook in het verkeer had ik een paar problemen. Wij waren driemaal achter elkaar in de NLS op het podium. Onze performance in de laatste weken was daarom ook extreem goed."

De werkdag van Tobias Müller in de Falken Motorsport Porsche 911 GT3 R verliep erg goed. De 23-jarige rijder had geen idee van zijn geluk. "Pas op een kilometer van de finish wist ik mijn exacte positie. Toen kwam ik erachter dat de Lamborghini zich achter ons bevond. Met minder dan anderhalve liter benzine bereikte ik het parc fermé. Het was een spannende laatste stint. In de eerste uren bevonden wij ons ''out of sequence' en verloren veel tijd. Er waren vibraties aan de auto en dit moest kort gecheckt worden. Daardoor vielen we iets naar achteren terug. " aldus Müller die samen met Olsen en Piccariello P3 behaalde.

Voor de BMW Junioren werd het een teleurstellende dag nadat Dan Harper tijdens de kwalificatie ter hoogte van "Hohe Acht" even van de baan raakte. Daarbij raakte de auto zodanig beschadigd dat reparatie in een kort tijdsbestek niet meer mogelijk was. Daarbij verloren de Junioren ook hun leiderspositie in de tussenstand van de NLS Speed Trofee. Hun plek werd nu door Phoenix Racing ingenomen.

2021 Phoenix
Nordschleife specialist Vincent Kolb verloor in de slotfase met de Phoenix Audi R8 LMS.


Voor het Haupt Racing Team Bilstein zat er na een tweede plek op de zaterdag niet meer dan P5 op de zondag in. Voor de combinatie Haupt/Metzger/Assenheimer was de kans op een goed eindresultaat na enkele meters als verkeken. Een touché met de Ferrari F4 GT3 van WTM powered by Phoenix had verstrekkende gevolgen. Een verbogen uitlaat zorgde voor behoorlijk veel PK verlies.

Weinig verandering in de SP9 ProAm klasse. Lorenzo Rocco, Patrick Kolb, Mattea Drudi en Milan Dontje wonnen in de Lionspeed by Car Collection Motorsport Audi R8 LMS GT3. Janine Schoffler en Moritz Krantz eindigden opnieuw op P2.

De VT2 klasse was met 19 auto's het sterkst bezet.Opnieuw ging voor de derde maal de overwinning naar de combinatie Philipp Stahlschmidt/Christopher Rink/Daniel Zils. In de Cup 3 klasse eindigden Tim Scheerbarth en Max Kronberg met de W&S Motorsport Porsche 718 Cayman CS GT4 op P2 na een overtreding in een Code 60 Zone. De regerende kampioenen van Adrenalin Motorsport Team Alzner Automotive, Danny Brink/Philipp Leisen/Christopher Rink staan nu in de tussenstand van het kampioenschap weer als eerste genoteerd.

Peter Bonk en Marco van Ramshortst eindigden in de SP7 klasse als tweede met hun Porsche 911 GT3 Cup. Niels Langeveld/Peter Harkema moesten gisteren na een crash al voor de rest van het weekend afhaken.

2021 Konrad Lambo
Snel maar wisselvallig. De Konrad Lamborghini Huracna GT3.


Uitslag
1. Christian Krognes/David Pittard/Ben Tuck – Walkenhorst Motorsport – BMW M6 GT3 29 ronden in 4.08.15.170
2. Vincent Kolb/Frank Stippler – Phoenix Racing – Audi R8 LMS GT3 + 10.898
3. Alessio Picariello/Dennis Olsen/Tobias Müller – Falken Motorsports – Porsche 911 GT3 R + 2.09.663
4. Michele di Martino/Kuba Giermaziak/Axcil Jefferies – Konrad Motorsport – Lamborghini Huracan GT3 + 2.33. 526
5. Lorenzo Rocco di Torrepadula/Patrick Kolb/Milan Dontje/Mattia Drudi – Lionspeed GP – Audi R8 LMS GT3 + 4.47.908
6. Johannes Stengel/Achim Thyssen/Klaus Rader/Marco Seefried – Huber Motorsport – Porsche 911 GT3 R + 5.50.212
7. Klaus Abbelen/Martin Ragginger – Frikadelli Racing – Porsche 911 GT3 R + 5.51.456
8. Georg Weiss/Leonard Weiss/Jochen Krumbach – Wochenspiegel Team Monschau – Ferrari 488 GT3 + 6.35.343
9. Patrick Assenheimer/Hubert Haupt/Manuel Matzger – Haupt Racing Team – Mercedes-AMG GT3 + 9.21. 596
10. Christian Kohlhaas/Mike Jäger/Carrie Schreiner – Racing One – Ferrari 488 GT3 op één ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet