GT

GT: Succesvol Audi-weekend tussen de duinen voor Feller/Mies en Weerts/Vanthoor

Lovende woorden van vrijwel alle deelnemers voor de nieuwe Zandvoort configuratie dit weekend. Ondanks een verandering van de Corona-maatregelen afgelopen vrijdag konden zowel zaterdag als zondag 3000 toeschouwers op de hoofdtribunes plaatsnemen. Zij waren getuige van een uitermate spannend ADAC GT Masters pakket want ook de Formule 4 en GT4 zorgden voor voldoende spektakel evenals de Porsche Cup Benelux en de Duitse Porsche Carrera Cup. Bij Audi Customer Sport kon men met twee zeges van WRT en Montaplast by Land Motorsport dit weekend tevreden zijn.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2021  Winnaars R 1
Christopher Mies en Ricaro Feller bezorgden Audi Customer Sport de allereerste zege in de ADAC GT Masters dit seizoen.

Succesvol weekend tussen de duinen voor Feller/Mies en Weerts/Vanthoor
Voorafgaande aan het ADAC GT Masters-weekend was er veel lof van de rijders voor het vernieuwde Zandvoort. Vooral de banking van 18 graden geeft voldoening. Callaway-coureur Marvin Kirchhöfer was vol lof over de bank voor het opkomen rechte stuk. "De laatste bocht is eigenlijk geen bocht meer maar een banking die je gewoon vol gas kunt nemen." Vrijwel alle rijders deelden diezelfde mening.

De eerste wedstrijd op zaterdag leverde een overtuigende overwinning op voor de combinatie Ricardo Feller (21/CH) en Christopher Mies (D/31). De openingsronde verliep chaotisch nadat de SSR Porsche, de Precote Herberth Porsche contact maakten waardoor er eigenlijk geen plek meer was voor de Aust Audi R8 LMS van Daniel Keilwitz die er redelijk hard vanaf ging. Keilwitz kon ongedeerd uitstappen maar de safetycar moest direct in actie komen.

Kort daarna kwam de safetycar voor de tweede maal in actie nadat de Precote Herberth Porsche van Klaus Bachler met een klapband in de Tarzanbocht strandde.Na twee herstarts nam de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 opnieuw de kop gevolgd door de AMG Mercedes GT3 van Mercedes Team AMG Team Toksport WRT en de verrassend snelle Schubert BMW M6 GT3 van de combinatie Nick Yelloly (29/GB) en de Fin Jesse Krohn (30).

Ricardo Feller: "Een perfecte dag met een perfecte wedstrijd. Alles klopte. De strategie en Chris heeft de overwinning perfect naar huis gereden. Ik ben dolgelukkig."

2021 Incident Keilwitz
De SSR Porsche lijkt te vertragen. Keilwitz tilt daardoor de Precote Herberth Porsche een beetje op.

2021 Indient Keilwitz 2
Mogelijk breekt er iets in de stuurinrichting want de Aust Audi R8 LMS van Keilwitz gaat ongeremd richting grindbak.

201 Keilwitz Indicent 3
In eerste instantie lijkt Keilwitz de absorberende muur te ontwijken.

2021 Keilwitz incident 4
Maar komt er toch redelijk hard in terecht.

2021 Keilwitz Incident 5
Gelukkig kan Daniel Keilwitz ongedeerd uitstappen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet