VLN

VLN: BMW Junioren slaan voor de tweede achtereenvolgende maal toe op de Nordschleife

Dit weekend staat er op de Nordschleife een doubleheader op het programma. Tijdens de 61e ADAC Reinoldus lange afstandswedstrijd sloegen de BMW Junioren Max Hesse, Daniel Harper en Neil Verhagen vandaag voor de tweede achtereenvolgende maal toe. Twee weken geleden schreven zij de 52e ADAC Rundstrecken Trophy op hun naam.

2021 Start
Start van de 61e ADAC Reinoldus Langstreckenrennen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN

BMW Junioren slaan voor de tweede achtereenvolgende maal toe op de Nordschleife
Vandaag stond de 61e editie van de ADAC Reinoldus Rennen op het programma. Een tweede achtereenvolgende overwinning voor de BMW Junioren met de Walkenhorst BMW M6 GT3 op de Nordschleife dit weekend. Met een voorsprong van 1.16.510 ging de BMW M6 GT3 van de Junioren als eerste over de streep. Daarachter volgde de HRT Mercedes AMG GT3 van de combinatie Patrick Assenheimer/Hubert Haupt/Adam Christodoulou. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd hadden de Junioren het met startplek 5 toch iets moeilijker.

Max Hesse: "In de eerste ronde wist ik al P2 te veroveren en direct druk op de leidende Lamborghini uit te oefenen. Dit keer hadden we gelukkig geen problemen en reden zonder tijdstraffen en dat soort dingen een probleemloze wedstrijd. De snelheid was goed maar de concurrentie was ditmaal toch wel sterker en dat maakt de uitdaging natuurlijk nog interessanter." In de NLS Speed Trofee leidt het trio in het tussenklassement.

2021 Pole
Pole voor een Pool. Het klintk niet onaardig.

De HRT Bilstein AMG Mercedes GT3 van de combinatie Hubert Haupt, Adam Christodoulou, Patrick Assenheimer eindigde als tweede. Teameigenaar Hubert Haupt: "Gedurende de wedstrijd dacht ik we blijven lang op de vierde of vijfde plek hangen. Vooral in de slotfase was Adam bijzonder sterk. Er waren nogal wat auto's die pech aan het einde hadden. Uit eigen pijnlijke ervaring weet ik dat je auto's eerst over de finishlijn moet brengen. Dit is ons gelukt. Maar de BMW Youngsters in zijn erg jong, sterk en rijden foutloos. Dan moet je gewoon erkennen dat ze verdiend gewonnen hebben. Als we morgen weer het podium behalen dan zijn we erg blij."

De Phoenix Audi R8 LMS van Vincent Kolb en Frank Stippler eindigde als derde. Frank Stippler: "Mijn start was gewoon slecht omdat polesitter "Guba" Giarmaziak met het gaspedaal vertraagde. Daardoor zijn we van P2 naar P5 teruggevallen en we moesten gewoon harder werken dan nodig was. Kort voor het einde verloren wij P2. Maar de concurrentie heeft ook veel pech gehad.Daarom zijn we toch wel blij met P3. Toch waren we erg verheugd om weer op het podium te staan."

Pech voor Falken Motorsports
Grote pech voor de Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R. Ruim 25 minuten voor het einde belandde Martin Ragginger na een mislukte inhaalmanoeuvre in de vangrails. Op dat moment bedroeg de achterstand op de leidende Junioren BMW M6 GT3 slechts 16 seconden. Ruim drie minuten later kreeg de BMW M6 GT3 van de Brit David Pittard op het Grand Prix-circuit een lekke band. De droom van ene podiumplek voor de combinatie Pittard/Christian Krognes/Ben Tuck spatte volledig uiteen. Uiteindelijk moest het trio met een vijfde plek genoegen nemen.

Nog slechter verging het Konrad Lamborghini Huracan van de combinatie met Michele Di Martino en Jakub Giarmaziak. Zij kregen maar liefst met twee lekke banden te kampen. Overigens had de Pool de Lamborghini met een tijd van 7.54.893 de eerste startplek veroverd. In de slotfase leverden Vincent Kolb en Adam Christodoulou het boeiendste duel van de wedstrijd dat in het voordeel van de HRT Bilstein Mercedes AMG GT3 beslist.

2021 Eifel Richting Nordschleife vanuit de Hatzenbach.

Adam Christodoulou: "Eigenlijk ben ik nog steeds een beetje verbaasd dat we als tweede over de streep zijn gekomen. Via de boordradio informeerde het team dat we vijfde of zesde waren. Toen kreeg de Porsche een ongeval en streden wij om de derde plek. En plotseling twee ronden later ging het om P2. Met Vincent had ik een fantastisch duel. Op het baangedeelte "Ex Mühle" kon ik Vincent met twee wielen op het gras inhalen. Hij had twee langzamere Porsches voor zich en ik heb van deze situatie direct gebruik gemaakt. Zondag neemt Manuel Metzger mijn plek in en ik hoop dat hij zich met Patrick en Hubert nog één plek kan verbeteren.''

In de SP9 ProAm zegevierde Patrick Kolb samen met Lorenzo Rocco, Mattia Drudi en onze landgenoot Milan Dontje. In de SP9 klasse behaalden Janine Schoffler en Moritz Krantz hun vierde achtereen volgende zege. In de Cup 5 klasse ging voor de tweede maal de zege naar de BMW M2 CS Racing van FK Motorsport in handen(in handen van Marc Ehret, Moritz Oberheim en Nico Otto) In de Cup X klasse behaalde de KTM X-Bow GTX van Teichmann Racing met Daniel Bohr, Timo Moelig en Reinhold Koffler de overwinning.

In de V4 klasse reageerde het kampioensteam van Adrenalin Motorsport Alzner Motive met Christopher Rink/Danny Brink/Philipp Leisen voor de vierde maal. In de tussenstand(overall) moesten zij de leiding afstaan aan de combinatie Tim Scheerbarth/Daniel Blickle afstaan. (Cayman GT4 Trophy by Manthey Racing met de Porsche 718 GT4 by Manthey Racing).

Tien jaar na zijn eerste titel bezet Tim Scheerbarth weer de eerste plek in de tussenstand van de serie. Tim Scheerbarth: "Beetje ongewoon dat we nog niet naar huis gaan. Morgen beginnen we weer opnieuw. In het algemeen klassement beschikken we over een voorsprong van slechts 0.02 punten. Als iemand voor het seizoen tegen mij gezegd dat ik in vier wedstrijden drie zeges zou behalen had ik daar direct voor getekend. Het ziet er zo gemakkelijk uit. Maar dit is het zeker niet." In de Cup3 klasse eindigde de combinatie Jan Jaap van Roon, Patrik Grütter, Fabio Grosse met hun Cayman GT4 CS als achtste.

2021 BMW Junioren 1
Tweede achtereenvolgende overwinning voor de BMW Junioren.

Uitslag
1. Dan Harper/Max Hesse/Neil Verhagen – BMW Junior Team – BMW M6 GT3 28 ronden. 4.00.01.199
2. Patrick Assenheimer/Hubert Haupt/Adam Christodoulou – Haupt Racing Team – Mercedes-AMG GT3 + 1.16.510
3. Vincent Kolb/Frank Stippler – Phoenix Racing – Audi R8 LMS GT3 + 1.21. 633.
4. Dennis Olsen/Tobias Müller – Falken Motorsports – Porsche 911 GT3 R + 2.53.270
5. Christian Krognes/David Pittard/Ben Tuck – Walkenhorst Motorsport – BMW M6 GT3 + 3.03. 812
6. Lorenzo Rocco di Torrepadula/Patrick Kolb/Milan Dontje/Mattia Drudi – Lionspeed GP – Audi R8 LMS GT3 + 5.47.750
7. Henry Walkenhorst/Friedrich von Bohlen/Sami-Matti Trogen – Walkenhorst Motorsport – BMW M6 GT3 27 ronden
8. Janine Shoffner/Moritz Kranz – GetSpeed Performance – Mercedes-AMG GT3 27 ronden
9. Christian Kohlhaas/Mike Jäger/Carrie Schreiner – Racing One – Ferrari 488 GT3 27 ronden
10. Noah Nagelsdiek/Florian Naumann/Hendrik von Danwitz – Black Falcon Team Textar – Porsche 911 GT3 Cup MR 27 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet