NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint incidentrijke Xfinity-wedstrijd op Road America

Normaal zijn er op de NASCAR Roadcourses weinig crashes maar Road America was vandaag een uitzondering. Kyle Busch schreef vandaag op Road America de 101e Xfinity-zege op zijn naam. Vier Xfinity-starts in vier wedstrijden betekent voor Kyle Busch vier overwinningen. De beide wedstrijdsegmenten kwamen op naam van A.J. Allmendinger met de Kaulig Chevrolet.

2021 Start
De eerste startrij kende weinig geluk in de wedstrijd.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Kyle Busch wint incidentrijke Xfinity-wedstrijd op Road America
Voor Kyle Busch was het geen gemakkelijke dag vandaag. Voor de MEN's Cup moet hij zondag met de reserve auto starte nadat hij in de trainingen crashte. Ook was het geen gemakkelijke Xfinity-overwinning. Busch spinde al vroeg op het gras en vond weer aansluiting bij de Top 10. Vervolgens ging de JGR Toyota er voor een tweede maal vanaf en liet daarbij het nodige stof opwaaien. Enkele ronden voor het einde kwam Busch in aanraking met een andere deelnemer en beschadigde daarbij de voorkant van zijn Toyota.

2021 Austin Cindric Slechts een achtste plek voor Austin Cindric.


Myatt Snider maakte in de 38e ronde contact met een andere deelnemer hetgeen een kettingreactie veroorzaakte. Daarbij waren o.a. Justin Allgaier, Kyle Busch, Nathalie Decker en Austin Cindric betrokken. Cindric en Allgaier moesten voor een pitstop naar binnen terwijl Busch de wedstrijd met zijn licht gehavende bolide continueerde. Voor Austin Cindric bleef de schade met een achtste plek nog beperkt. Vijf ronden voor het einde nam Busch met zijn licht beschadigde Toyota definitief de leiding en daarmee was de weg vrij voor zijn 101e Xfinity-zege.


Nadat het licht opnieuw op groen ging spinde Brandon Jones in een kansloze poging om Noah Gragson te passeren. De No 19 JGR-Toyota kwam ongeschonden uit de strijd. Vervolgens was het de beurt aan Brett Moffitt, Josh Bilicki en Ryan Sieg om het nog eens dunnetjes over te doen. Moffitt liet in de grindbak de nodige onderdelen achter maar wist zijn weg te vervolgen.

2021 Michael Annett
Stabiele wedstrijd van Michael Annett met een vierde plek.

Rookie Sam Mayer werd bij een crash in Canada Corner (Turn 12) uitgeschakeld. De veelbelovende rookie maakte vorige week op de Tricky Triangel van Pocono zijn Xfinity-debuut maar werd eveneens het slachtoffer van een crash. Meyer maakte hardhandig kennis met de muur nadat hij door een andere auto geraakt was. Meyer bleef ongedeerd en werd als 18e geklasseerd.

Voor polesitter Ty Gibbs werd het op Road America ook geen beste dag. Vanwege een mechanisch probleem moest de JGR-Toyota al in eerste ronde richting pits. Later in de wedstrijd werd Ty voor een niet correcte herstart bestraft maar wist zich daarna toch weer naar de tweede plek op te werken. Totdat de transmissie het in de 35e ronde definitief begaf.

Voor het team van JGR Racing werd het een dubbeloverwinning. Met een voorsprong van 3.522 secs. versloeg Kyle Busch zijn teamgenoot Daniel Hemric. Michael Annett eindigde als derde A.J. Allmendinger, die twee wedstrijdsegmenten op zijn naam schreef, als vierde.

2021 Kyle Busch
Het geluk lachte Kyle Busch, zoals zo vaak, andermaal toe.

Uitslag Henri 180
1. Kyle Busch Toyota 45 ronden
2. Daniel Hemric Toyota 45 ronden
3. Michael Annett Chevrolet 45 ronden
4. A.J. Allmendinger Chevrolet 45 rondne
5. Harrison Burton Toyota 45 ronden
6. Kevin Harvick Ford 45 ronden
7. Riley Herbst Ford 45 ronden
8. Austin Cindric Ford 45 ronden
9. Noah Gragson Chevrolet 45 ronden
10. Justin Haley Chevrolet 45 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet