GT

Lamborghini Super Trofeo: Gilardoni en Pulcini pakken derde zege van het seizoen in Race 2 op Zandvoort en Van Berlo finisht op podium

587463


Ook de tweede race van de Lamborghini Super Trofeo Europe op Circuit Zandvoort werd verreden in droge omstandigheden, ondanks noodweer in de nacht ervoor. Kevin Gilardoni (Oregon Team) passeerde Sebastian Balthasar (Leipert Motorsport) bij de start achter polesitter Miloš Pavlović (Bonaldi Motorsport) en dat was de actie die hem uiteindelijk de winst opleverde samen met Leonardo Pulcini. Danny Kroes en Daan Pijl (Bonaldi Motorsport) kwamen van achteraan helemaal terug naar P4 achter Glenn van Berlo (Target Racing) die op het podium kwam.

Tekst: Vincent Bruins
Foto's: PR


Pro-Am-klasse deelnemer Pavlović begon Race 2 dus vanaf pole positie naast Balthasar die gisteren samen met Noah Watt de eerste race won. Maxime Oosten (Bonaldi Motorsport) kwalificeerde zich als vierde en Max Weering (Johan Kraan Motorsports) als negende voor de auto van Van Berlo die door Raúl Guzmán werd gestart. Toen de lichten uitgingen, behield Pavlović de leiding. Balthasar verloor een positie aan Gilardoni. Weering schoof een plek op na een inhaalactie op Josef Záruba (Mičánek Motorsport ACCR).

587457


Na een kwartier had Kroes meer dan de helft van het veld gepasseerd om in de top tien te komen. Guzmán lag ondertussen zevende na een goede openingsfase. Toen de pitstraat openging voor de verplichte stops, haalde Gilardoni Pavlović in voor de algemene leiding. Luis Michael Dörrbecker (VS Racing) spinde voor de Arie Luyendijkbocht en de Mexicaan stond vast in de grindbak. Dat zorgde voor een Safety Car-periode. Oosten kwam een ronde te laat de pitstraat in, waardoor Milan Teekens terugviel naar P8.

Pulcini lag eerste bij de herstart voor Watt, Pro-Am-klasse leider Petar Matić (Bonaldi Motorsport), Van Berlo, Pijl, Jonathan Cecotto (Novamarine – GSM Racing Team) en Weering. Teekens haalde Weering in aan de buitenkant van de Hugenholtzbocht voor P6, terwijl amateurrijder Matić het moeilijk had tussen alle pro-rijders. De Serviër verloor vervolgens de eerste plaats in de Pro-Am-klasse aan Záruba's teamgenoot Bronek Formánek.

587461


Ook waren er problemen voor de leiders in de Am-klasse en de Lamborghini Cup-klasse. Gabriel Rindone (Leipert Motorsport) en Pierre Feligioni (Boutsen Ginion) kregen allebei een drive-through penalty. Gilardoni en Pulcini vierden voor de derde keer in zes races de overwinning. Balthasar en Watt finishten tweede voor Van Berlo en Guzmán. Kroes en Pijl kwamen over de lijn als vierde na een prachtige inhaalrace. Oosten en Teekens werden geklasseerd als zesde achter Cecotto en Kevin Rossel en voor Weering.

Formánek vond een grote plas water in de slotfase, waardoor de zege in de Pro-Am-klasse ging naar Karol Basz en Andrezj Lewandowski (VS Racing). Ray Calvin (Leipert Motorsport) won wederom in de Am-klasse. Hans Fabri (Imperiale Racing) won zijn thuisrace in de Lamborghini Cup-klasse.

587459UITSLAG RACE 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet