Porsche Cups

PCCD: Derde seizoenszege Ten Voorde, Hartog beste rookie in eerste race Monza

210619 PCCD R1 Start
Ten Voorde pakte bijj de start de leiding en stond die niet meer af

De eerste race van de Porsche Carrera Cup Deutschland op het circuit van Monza resulteerde in een overtuigende start-finishzege voor Larry ten Voorde, zijn derde overwinning van het seizoen. De GP Elite-coureur startte vanaf de pole-position, nam bij de start de leiding en stond die vervolgens ook niet meer af. Achter hem eindigde Laurin Heinrich op de tweede plaats, de Turkse Porsche-junior Ayhancan Güven kwam als derde aan de finish. "Ik had een heel goede race", zei Ten Voorde. "De balans in de auto was goed, waardoor ik mijn positie goed kon verdedigen. Aan het eind werd het wat lastiger, maar ik kon het tempo vasthouden en zo de overwinning binnenhalen."

Tekst: René de Boer (vanuit Monza, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche

Ook andere Nederlanders deden het goed. Benelux-kampioen Loek Hartog, voor wie het weekeinde slecht begon nadat er in zijn auto was ingebroken (iets wat in Monza helaas schering en inslag is) reed een sterke wedstrijd en eindigde als vijfde en beste nieuwkomer.

210619 PCCD R1 Hartog
Loek Hartog was de beste 'rookie' in het veld

Max van Splunteren startte voortvarend en werd als zesde geklasseerd, een plaats voor Rudy van Buren, die het tempo ook keurig te pakken had. Morris Schuring toonde zich opnieuw strijdlustig en werd achtste. Daan van Kuijk reed naar eigen zeggen een van zijn sterkste races, die hij als elfde afsloot. Lucas Groeneveld verloor in het gedrang van de eerste bocht het nodige terrein en viel daardoor ver terug, maar herstelde zich goed met diverse inhaalacties. In de strijd belandde hij in de slotfase eenmaal kort naast de baan, waardoor hij uiteindelijk als 22e geklasseerd werd. Alleen Jesse van Kuijk had ditmaal geen geluk: hij werd in de eerste bocht geraakt, waarop voor hem de race ten einde was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet