GT

Lamborghini Super Trofeo Europe: Balthasar/Watt winnen Race 1 op Zandvoort na straf voor Cecotto/Rossel en Oosten/Teekens pakken podium

finish-lamborghini


De Lamborghini Super Trofeo Europe racet dit weekend in het voorprogramma van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS op Circuit Zandvoort met 25 Huracáns. In de race op zaterdag kwam Jonathan Cecotto (Novamarine – GSM Racing Team) net buiten de pit window de pitstraat in en dat leverde hem een drive-through penalty op. De overwinning ging hierdoor naar Sebastian Balthasar en Noah Watt (Leipert Motorsport). Nederlanders Maxime Oosten en Milan Teekens (Bonaldi Motorsport) finishten op het podium en ook Max Weering (Johan Kraan Motorsports) en Glenn van Berlo (Target Racing) eindigden netjes in de top vijf.

Tekst: Vincent Bruins
Foto's: PR

Cecotto pakte pole positie voor Race 1 en deelde de voorste rij met Watt. Daan Pijl (Bonaldi Motorsport), die landgenoot Danny Kroes als teammaat heeft dit weekend, moest achteraan beginnen na een incident met Oscar Lee (Leipert Motorsport) in de kwalificatie. Van Berlo kwalificeerde zich als derde. Teekens en Weering vingen de race aan vanaf plekken zes en acht, respectievelijk.

start-lambo


Cecotto behield de leiding bij de start voor Watt. Van Berlo ging wijd voor de Arie Luyendijkbocht in de openingsronde en viel terug van de derde naar de achtste positie. Teekens kon ternauwernood Van Berlo ontwijken, maar hij lag wel vierde, terwijl Weering opschoof naar de zesde plek. Pijl had na zes ronden maar liefst vijftien plaatsen goedgemaakt! Zijn race eindigde echter in de grindbak in het Scheivlak en dat bracht de Safety Car op de baan.

Na de herstart passeerde Leonardo Pulcini (Oregon Team) Watt voor de tweede plek. Cecotto bouwde al gauw een voorsprong op van meer dan drie seconden, ondanks dat de Venezolaan werd opgehouden in het verkeer, terwijl de pit window geopend was. Kevin Rossel nam de auto over van Cecotto en bleef vooraan. Pulcini's teamgenoot Kevin Gilardoni lag tweede voor Watts teamgenoot Balthasar. Maxime Oosten, nu in de auto van Teekens, bleef vierde voor Weering en Pro-Am-klasse leider Andrezj Lewandowski. De race werd nogmaals geneutraliseerd na een crash voor Andrea Cola (Target Racing) die geraakt was door Miloš Pavlović (Bonaldi Motorsport) in het gevecht om de laatste podiumpositie in de Pro-Am-klasse.


winnaars


Toen er weer met de groene vlaggen werd gezwaaid, ging Balthasar voorbij aan Gilardoni met een 'divebomb' in de Tarzanbocht en ook Oosten passeerde de Italiaan. Rossel kreeg vervolgens een drive-through penalty, omdat Cecotto een fractie van een seconde te laat de pitstraat inkwam voor de verplichte rijderswissel. Zo werd de zege in de schoot geworpen van Balthasar en Watt. Oosten en Teekens finishten als tweede. Gilardoni en Pulcini maakten het podium af voor Weering. Raúl Guzmán bezorgde Van Berlo een top vijf-klassering.

Na een ongeplande stop voor Lewandowski in de slotfase ging de overwinning in de Pro-Am-klasse naar Kikko Galbiati en Miguel Ramos (Target Racing). Ray Calvin (Leipert Motorsport) hield teamgenoot Gabriel Rindone achter zich voor de zege in de Am-klasse. Daniel Wasczinski (Boutsen Ginion) was het beste in de Lamborghini Cup-klasse samen met Pierre Feligioni.


UITSLAG RACE 1

zij-aan-zij

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet