GT

GT4: Combinatie Schrey/Piana zet zegereeks op de Red Bull Ring voort

Niets nieuws onder de zon eigenlijk. De Hofor by Bonk Motorsport-coureurs Michael Schrey (D/38) en Gabriele Piana (I/32) zetten hun zegeserie met de BMW M4 GT4 onverdroten voort. Afgelopen weekend wonnen zij beide wedstrijden op de Red Bull Ring en bleven in dit seizoen tot nu toe onverslaanbaar. De combinatie Sandra van der Sloot/Lisette Braams moesten voorlopig voor het team van Driverse met een 18e en een 19e plek genoegen nemen.


2021 Piana Schrey
Aan de hegemonie van de combinatie Piana/Schrey lijkt voorlopig nog een einde te komen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Combinatie Schrey/Piana zet zegereeks op de Red Bull Ring voort
De wedstrijd op de Red Bull Ring moest al na één ronde met een Code Rood onderbroken worden nadat een Porsche-rijder de nodige schade aan de vangrails had veroorzaakt. Direct na de herstart nam de Dörr McLaren 570 S van de Brit Fred Martin Dye voor de tweede maal de leiding en samen met Gabriele Piana wist hij na de herstart steeds meer afstand te nemen. Alleen Jan Marschalkowski met de Zakspeed Mercedes kon met het tempo van beiden bijhouden. Gabriele Piana: "Ik heb de McLaren nog niet eens aangevallen. Die auto was voor ons gewoon te snel. Ik heb daarmee alleen maar de banden voor mijn teamcollega Michael gespaard."

Tot aan de pitwindow bleef Fred Martin Dye aan de leiding. Na de rijderswissel viel Christer Jöns met een koppelingsdefect al snel terug waardoor Michael Schrey dankbaar de leiding overnam. In de tweede wedstrijdhelft nam Nicolaj Moller Madsen (Team Allied Racing), die van Dennis Fetzer had overgenomen, de derde plek over maar slaagde er niet meer in om bij de Zakspeed Mercedes van Junior Theo Nouet voor P2 in de aanval te gaan.

De tweede wedstrijd op zondag moest eveneens met een Code Rood enige tijd onderbroken worden nadat Alexander Tauscher (18 / KÜS Team Bernhard) eveneens al in de eerste ronde keihard de vangrails was ingegaan. Na de herstart ontstond er een adembenemend duel tussen het kwartet Moller Madsen, Christer Jöns, Theo Nouet en Michael Schrey. Laatstgenoemde wist zich binnen enkele kilometers van P4 naar P1 op te werken.

Michael Schrey: " Ik had vandaag wel een zevende zintuig want ik heb vele gaten gezien. Ik wist waar ik mij moest inhouden maar ook waar ik moest toeslaan. Toen ik eenmaal op kop lag heb ik onder mijn helm wel flink gegrijnsd." Net voordat de pitwindow openging passeerde Nouet Moller Madsen zodat de Zakspeed-rijder op P2 aan Marschalkowski kon overgeven. Daarna kwamen er geen veranderingen meer in de Top 3. Voor een aanrijding tussen de Dörr McLaren van Fred Martin Dye en de Leipert Mercedes AMG van de Spanjaard Marc de Fulgencio (21) moest de safetycar nog eenmaal in actie komen.

Gabriele Piana: "Aan het begin had ik best wel een relaxte stint. Toen kwam de AMG Mercedes en na de safetycar zat hij wel erg dicht achter mij. Maar ik wist de herstart goed te managen en bleef vooraan. Voor 80 procent is de overwinning aan Michael toe te schrijven. Die heeft een ongelofelijke Performance laten zien." Tijdens het ADAC GT Masters weekend van 9-11 juli komt de GT4 eveneens op CM.com Circuit Zandvoort in actie.

2021 Allied Porsche
Een mooi gevecht tussen de Allied Racing Porsche Cayman en de Zakspeed Mercedes AMG GT4 in beide wedstrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet