TCR Series

TCR Germany: Thuiszege voor Wimmer Werk Motorsport op de Red Bull Ring

Voor het Oostenrijkse Wimmer Werk Motorsport werd het een fantastisch weekend op hun thuiscircuit. De 26-jarige Italiaan Eric Scalvini won afgelopen weekend beide wedstrijden op de Red Bull Ring.


2021 Startveld TCR Gemany
Een prachtig TCR-startveld op de Red Bull Ring.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Thuiszege voor Wimmer Werk Motorsport op de Red Bull Ring
De 26-jarige Italiaan Eric Scalvini bezorgde zijn Oostenrijkse team twee thuiszeges op de Red Bull Ring. Afgelopen zaterdag won hij overtuigend de eerste wedstrijd. Vanaf pole beschikte hij aan het einde over een voorsprong van meer dan twee seconden op Luca Engstler (D/21 Hyundai Team Engstler). Eric Scalvini: "Een ongelofelijke fantastische, perfecte wedstrijd. Voor het team ben ik erg blij. Daar wil ik ze voor bedanken. Wij zijn allemaal tevreden over deze auto waarmee ik een constant snel wedstrijdtempo kon houden. Dit was voor mij de sleutel tot het succes." Achter Scalvini en Engstler volgden de beide Honda Civics van Dominik en Marcel Fugel die eigenlijk tegen de Top 2 kansloos waren.

2021 Scalvina New Generation Cupra
Voor de Nieuwe Generatie Cupra werd het de allereerste overwinning in de TCR Germany

Voor de Italiaan was dit pas de derde start in de serie overigens. Direct vanaf de vrije trainingen vrijdagmiddag was de gloednieuwe Cupra snel. In de TCR Germany bezorgde Scalvini de tweede generatie Cupra tevens de beide eerste overwinningen! Met twee poles en twee overwinningen pakte de Italiaan tevens de maximaal te behalen score. In de tweede wedstrijd versloeg hij de Honda Civic van Dominik Fugel terwijl Luca Engstler ditmaal als derde eindigde. Ook in de tweede wedstrijd was Scalvini gewoon oppermachtig.

Dominik Fugel: " In het begin kon ik mij tegen Luca Engstler verdedigen en daar ben ik dan ook in geslaagd. Maar Eric Scalvini was voor ons gewoon te snel. Maar dit hadden wij zaterdag al geconstateerd. Meer zat er voor ons gewoon niet in."

Luca Engstler eindigde als derde maar wist wel zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap verder uit te breiden. René Kircher (Oettinger VW Golf GTI) en Nico Gruber (Hyuandai Team Engstler) waren in beide wedstrijden op de Red Bull Ring de snelste Junior-rijders.De TCR komt pas weer tijdens het weekend van 6-8 augustus a.s. op de Nürburgring in actie en is helaas niet op Zandvoort van de partij.

2021 Dolgelukkige winnaar
Eric Scalvini was oppermachtig op de Red Bull Ring.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet