GT

GT: Jubileumzege voor Callaway Corvette in ADAC GT Masters Red Bull Ring

In een chaotische maar spectaculair verlopen tweede wedstrijd op de Red Bull Ring behaalde de bejaarde Callaway Corvette C7-GT3 R de tiende overwinning in de ADAC GT Masters. De combinatie Jeffrey Schmidt( CH/27) en Marvin Kirchhöfer (D/27) domineerden deze wedstrijd en behaalden tevens hun eerste seizoensoverwinning. De tweede plek ging aan de Rutronik Audi R8 LMS van de combinatie Kim Luis Schramm (D/23)/Dennis Marschall (D/24). Daarachter volgde de Schubert BMW M6 GT3 van de combinatie Nick Yelloly (GB/29) / Jesse Krohn (30/Fin). Jeffrey Schmidt: "Een prachtige zege. Wij hadden een aantal snelle jongens achter ons en dan kun je je geen fouten permitteren. Wij moesten werkelijk alles geven."

2021 Corvette leiding
De oude Callaway Corvette C7R GT3 is nog steeds competitief genoeg om de nieuwe generatie GT3's te verslaan.


Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Jubileumzege voor Callaway Corvette in ADAC GT Masters Red Bull Ring
De wedstrijd begon nogal spectaculair. Terwijl Marvin Kirchhöfer aan koploper Dennis Marschall voorbij ging werd de Toksport AMG Mercedes GT3 van Maro Engel door de Audi R8 LMS van Christopher Haase geraakt, die eveneens in het startgedrang opzij geduwd werd. Engel schoof op volle snelheid van de baan en raakte keihard de vangrails en ketste nogmaals terug. Gelukkig kwam de AMG Mercedes GT3 niet meer terug op het circuit. Een Code Rood was direct noodzakelijk om de vangrails te herstellen. Op de videobeelden was duidelijk te zien hoe dat Engel direct zijn handen van het stuur afhield en wachtte op de klap. Engel kon de gehavende bolide ongedeerd verlaten. Herstel van de vangrails duurde ruim 45 minuten.

2021 Schramm Marschall P2
Tweede plek voor de Rutronik Racing Audi R8 LMS. Het team dat onder leiding staat van oud DTM/ITC kampioen Manuel Reuter.

Maar ook na de herstart bleef de Callaway Corvette van de combinatie Schmidt/Kirchhöfer vooraan. Gedurende vrijwel de gehele wedstrijdafstand stond de Corvette C7 GT3 R) onder druk van de Rutronik Audi R8 LMS van de combinatie Dennis Marschall/Kim Luis Schramm en het verschil bedroeg nooit meer dan 1,5 secs Aan het einde van de wedstrijd was deze zelfs gereduceerd tot 0.842 secs. Voor de combinatie Marschall/Schramm betekende het hun beste resultaat in de ADAC GT Masters ofwel het Duitse GT kampioenschap. Tevens eindigden zij als eerste in het juniorklassement.


2021 Schubert BMW M6
Prachtige derde plek voor de Schubert BMW M6 GT3.

In een spannende slotfase wist de combinatie Yelloly/Krohn met de Schubert BMW M6 GT3 de laatste podiumplek te veroveren. De vierde en vijfde plek werden ingenomen door de GRT Grasser Lamborghini's Mirko Bortolotti (I/31) / Albert Costa Balboa (ESP/31) en Rolf Ineichen (CH/41) en Franck Perrera (F/37) In het Tropy klassement pakte Ineichen zijn tweede zege dit weekend. De SSR Performance Porsche 911 GT3 R van de combinatie Michael Ammermüller (D/35) en Mathieu Jaminet (F/26) eindigde als zesde en nemen na vier wedstrijden in de tussenstand van het kampioenschap de eerste plek in.

2021 Borto Costa
Net geen podium voor de GRT Lamborgini GT3 Huracan van Bortolotti/ Costa Balboa.

Marvin Kirchhöfer: " Tijdens de kwalificatie konden wij het fundament voor de hier beslissende start leggen. Voor ons beiden was de wedstrijd behoorlijk veeleisend. Jeffrey heeft de tweede wedstrijdhelft zeer goed gemanagd. Hoewel het er van buiten gemakkelijker uitzag, was dit absoluut niet zo. Het tempo van de Top3 was gewoon identiek maar bij de herstarts wisten wij een voorsprong te creëeren en wisten goed onze positie te behouden. Hier op de Red Bul Ring functioneert de Corvette werkelijk goed en wij zijn ontzettend verheugd met dit succesvolle weekend."

Jeffrey Schmidt: "Het is moelijk om hier te winnen. Wij konden ons geen fouten permitteren. Voor de overwinning hebben wij werkelijk alles gegeven. Bij de start wisten wij de chaos te vermijden en na de herstarts zijn we telkens goed weggekomen. Ik verheug me nu al op Zandvoort."

2021 Podium R2
Vlnr. Marschall/Schramm, Schmidt/Kirchhöfer en Krohn/Yelloly.

Uitslag Race 2
1. Marvin Kirchhöfer/Jeffrey Schmidt – Callaway Competition – Corvette C7 GT3-R
2. Dennis Marschall/Kim Luis Schramm – Rutronik Racing – Audi R8 LMS GT3
3. Jesse Krohn/Nick Yelloly – Schubert Motorsport – BMW M6 GT3
4. Albert Costa/Mirko Bortolotti – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
5. Franck Perera/Rolf Ineichen – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
6. Mathieu Jaminet/Michael Ammermüller – SSR Performance – Porsche 911 GT3 R
7. Christopher Mies/Ricardo Feller – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
8. Jules Gounon/Igor Walilko – Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing – Mercedes-AMG GT3
9. Marco Holzer/David Jahn – Joos Sportwagentechnik – Porsche 911 GT3 R
10. Maximilian Buhk/Raffaele Marciello – MANN-FILTER Team Landgraf HTP/WWR – Mercedes-AMG GT3

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet