Porsche Cups

Porsche Cups: Zege voor Laurin Heinrich. Larry ten Voorde zesde op de Red Bull Ring

Laurin Heinrich behaalde in de Duitse Porsche Cup zijn tweede seizoensoverwinning. Vandaag versloeg hij Porsche Junior Ayhancan Güven (TR/Phoenix Racing) en zijn landgenoot Leon Köhler (D/ Nebulus Racing by Huber) Door zijn overwinning in Spielberg neemt Heinrich de leiding van Larry ten Voorde in de tussenstand van het kampioenschap over. Laurin Heinrich: "Mijn doel was een goede start en om in de eerste bocht de leiding te nemen. Daar slaagde ik in en dit was de sleutel tot het succes. Samen met mijn teamgenoot Leon Köhler op het podium betekent dit een fantastisch succes voor het Huber Team." In totaal bevonden er zich vier Nederlanders in de Top 10 van dit sterke startveld.

2021 Start
Start van de tweede wedstrijd.

Tekst:Willem J. Staat
Foto's: Porsche

Zege voor Laurin Heinrich. Larry ten Voorde op de Red Bull Ring
Onder zonnige temperaturen van iets meer dan 20 graden nam Laurin Heinrich direct de leiding, nog voor Ayhancan Güven. De uit de Porsche Talent Pool afkomstige 19-jarige bouwde al snel een voorsprong op en kon na een herstart zijn tweede seizoensoverwinning vieren. Gedurende lange tijd had Köhler zicht op een tweede plek. De Huber-coureur ging in de eerste ronde eveneens aan Güven voorbij maar de Turkse Porsche Junior bleef dichtbij Köhler in de buurt. In de 14e ronde passeerde Güven de Duitser voor P2.

Ayhancan Güven: " Na twee poles had ik op een beter resultaat gehoopt. Helaas was mijn start niet perfect maar ik slaagde er toch in om belangrijke punten voor het kampioenschap te behalen."

2021 Ten Voorde Larry ten Voorde werd in de tussenstand van het kampioenschap door Heinrich gepasseerd.

Het podium werd gecomplementeerd door Leon Köhler die zaterdag de eerste wedstrijd won. "Ongelukkigerwijs werden mijn banden minder en Güven greep zijn kans. Een overwinning en een podium zijn goede resultaten.'' aldus Köhler. De vierde plek ging naar Julian Hanses(D/HRT Performance) die zijn beste seizoensresultaat behaalde.

De Deense rookie Bastian Buus(DK/Allied Racing) kwam als vijfde over de streep gevolgd door Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), gastrijder Dorian Boccolacci (F/Martinet by Almeras) Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin). Na een zevende plek op zaterdag moest Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech) twee ronden voor het einde na een aanrijding opgeven. In de ProAM klasse had de Luxemburger Carlos Rivas (Black Falcon Team Textar) een meer dan perfect weekend in Stiermarken. Hij won tweemaal zijn klasse. Kim Hauschild (D/HRT Motorsport) en Georgi Donchev (BG/Nebelus Racing by Huber) veroverden de twee andere
podiumplekken.


2021 Van Buren
Weer een Top 10 resultaat voor Rudy van Buren.

Hurui Isak, Project Manager van de Duitse Porsche Cup: " Voor de eerste maal konden de fans onze races vanaf de tribunes zien. Voor onze coureurs en teams was dit werkelijk een hoogtepunt. We hebben ze van fantastische wedstrijden met veel inhaalmanoeuvres laten genieten." Volgende week rijdt de Duitse Porsche Cup in het kader van de DTM op Monza en viert haar 350e wedstrijd in Italië.

2021 Laurin Heinrich
Simracer Laurin Heinrich leidt het kampioenschap.

Race 6 Duitse Porsche Carrera Cup
1. Laurin Heinrich (Dan Berghe Huber Racing)
2. Ayhancan Güven (TurkPhoenix Racing)
3. Leon Köhler (DNebulus Racing by Huber)
4. Julian Hanses (D/HRT Performance)
5. Bastian Buus (DK/Allied Racing)
6. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite
7. Dorian Boccolacci (F/Martinet by Alméras)
8. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin)
9. Max van Splunteren (NL/GP Elite)
10. Loek Hartog (NL/Black Falcon Team Textar)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet