Sportscars

ELMS: Opnieuw pole-position Nyck de Vries

210606 ELMS De Vries
Nyck de Vries was het snelst in de kwalificatie op Paul Ricard

Voor de tweede keer dit seizoen na de seizoensstart in Barcelona behaalde Nyck de Vries de pole-position in de European Le Mans Series. Op het Circuit Paul Ricard was onze landgenoot met de G-Drive-Aurus met zijn tijd van 1:42,166 minuten de voltallige concurrentie, aangevoerd door Louis Déletraz in de WRT-Oreca als leider in het kampioenschap, te snel af. In LMP3 behaalde de Duitser Laurents Hörr in de DKR-Duquieine voor de tweede keer in drie races de pole-position. De snelste tijd in GTE kwam op naam van Ross Gunn in de TF Sport-Aston Martin.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: ELMS/Jakob Ebrey Photography

De kwalificatiesessie voor de prototypes moest eenmaal met de rode vlag worden onderbroken, nadat Nicolas Lapierre met de Cool Racing-Oreca op de baan tot stilstand was gekomen. Op dat moment had Phil Hanson in de United-Oreca de leiding in handen, maar nadat de sessie werd hervat, wisten de meeste rijders in de resterende vijf minuten hun tijden te verbeteren. Zo dus ook Nyck de Vries, die als snelste van de 14 LMP2-rijders wist af te sluiten. Hij deelt de auto met de Rus Roman Rusinov en de Argentijn Franco Colapinto. De tweede United-Oreca met Job van Uitert, Manuel Maldonado en Nicolas Jamin start vanaf de zevende plaats.

210606 ELMS LMP3
Laurents Hörr eindigde bovenaan in LMP3

In LMP3 was het Laurents Hörr in de DKR-Duqueine, die met zijn tijd van 1:48,440 minuten Garett Grist in de Team Virage-Ligier 0,386 seconden voor wist te blijven. De Graff-Ligier start vanaf de derde plaats in de klasse. Verderop in het veld vinden we de Eurointernational-Ligier met Joey Alders op de 26e plaats algemeen en de elfde in de klasse, drie plaatsen daarachter staat de auto van Nielsen Racing met Max Koebolt.

210606 ELMS TF SPort
De Aston Martin van TF Sport hield de beide Proton-Porsches achter zich

De TF Sport-Aston Martin start voor het eerst dit seizoen vanaf de pole-position in de GTE-klasse dankzij de tijd van 1:51,824 minuten, gereden door Ross Gunn, die daarmee Richard Lietz in de Proton Competition-Porsche met een marge van 0,120 seconden het nakijken gaf. De derde startplaats in de klasse was voor de andere Proton-Porsche met Christian Ried.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet