TCR Series

WTCR: Monteiro eerste racewinnaar seizoen 2021

210605 WTCR R1 start
Start van het WTCR-seizoen 2021 op een sombere Nürburgring

In het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring start ook het seizoen 2021 in de FIA WTCR – World Touring Car Cup. Traditioneel worden er twee races van elk drie ronden op de 25 kilometer lange combinatie van Grand Prix-circuit en Nordschleife afgewerkt. In de eerste race ging de overwinning naar Honda-rijder Tiago Monteiro, die in de laatste ronde op de Döttinger Höhe vanuit de slipstream de leiding pakte en won, voor pole-sitter Yvan Muller. Tom Coronel eindigde als zevende en beste Audi-rijder, tevens beste privérijder.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Yvan Muller start vanaf de reversed-grid pole. Hij pakt gelijk de kop voor Yann Erlacher. Engstler laat de motor afslaan en valt ver terug. Daarachhter gaat het mis voor Hyundai-rijder Michelisz, die in de AMG-Arena wijd gaat. Azcona wordt geraakt door Engstler, rechts voor is er wat kapot aan zijn auto en kunststof schraapt tegen het linker achterwiel van zijn auto. Muller gaat als eerste de Nordschleife op, voor Ehrlacher, Tarquini, Urrutia, Monteiro, Guerrieri, Girolamy, Vernay, Michelisz en Coronel.

Het eerste deel van de Nordschleife lijkt behoorlijk droog, maar op de bergop-passage vanaf de brug bij Adenau zijn er toch veel natte plekken zichtbaar. Op de Döttinger Höhe zijn er zoals verwacht een paar positiewisselingen vanuit de slipstream. Muller, Ehrlacher en Tarquini lopen een beetje weg hij de rest van het veld, daarachter houdt Urrutia de rest van het veld een beetje op. Terug op het Grand-Prix-circuit raakt Ehrlacher licht de Lynk & Co van zijn oom Muller, maar zonder gevolgen. In de tweede ronde tikt Tarquini bij het ingaan van Adenauer Forst de achterkant van Ehrlachers Lynk & Co aan, de Fransman gaat wijd, maar kan zijn positie behouden. Muller profiteert en kan wat uitlopen. Bij Kesselchen passeert Tarquini Ehrlacher alsnog vanuit de slipstream. Azcona raakt de vangrail bij Bergwerk. Op de Döttinger Höhe zet Tarquini zijn auto naast die van Muller, pakt de leiding, maar niet lang: bij het opgaan van het Grand Prix-circuit gaat Muller er weer voorbij. Voor de eerste bocht verremt Tarquini zich en valt nog verder terug. Ook Ehrlacher verliest terrein, nadat Tarquini hem opnieuw raakte. Monteiro pakt de tweede plaats, voor Urrutia en Guerrieri.

210605 WTCR Coronel R1
Coronel was als zevende beste Audi-rijder en beste privécoureur

Coronel klimt in de mêlee op naar de achtste plaats. Bij Kesselchen plaatst Monteiro een lichte aanval op Monteiro, maar nog zonder succes. Op de Döttinger Höhe profiteert Monteiro vanuit de slipstream, pat de leiding en wint de race, voor Muller, Urrutia, Guerrieri, Michelisz, Tarquini, Coronel, Ehrlacher, Girolami en Vernay.

210605 WTCR Finish R1
Monteiro komt als winnaar over de eindstreep

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet